Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: InstagramAntiyoutuber.cz

Jak vypadá život studentů Harvardu? Dozvíte se to na TikToku

Harvard, Stanford, Yale, Cambridge a Oxford spolu s několika dalšími univerzitami patří mezi nejprestižnější vzdělávací instituce na světě. Dostat se na jednu z těchto univerzit je nesmírně složité. Jak vypadá běžný denní život studentů na Harvardu? Ukáží vám to na TikToku.
  10:55

Oxford, Camridge a univerzity americké Ivy League spolu se Stanfordem se řadí mezi naprostou špičku vzdělávacích institucí na světě. Samé jedničky a neskutečné množství mimoškolních aktivit v oboru jsou pro přijetí nutností. Každodenní život těchto studentů ale není pouze ležení v knihách a účast na vědomostních soutěžích. Umí se i pobavit a ukazují to na TikToku, kde zároveň říkají, jak se na školu dostat a proč si ji vybrali.

@adaacruz is it worth it? #harvard #mit #college ♬ Best Friend (feat. Doja Cat) - Saweetie

Ada Cruz zaměřila svůj TikTok obsah na cestování a její studium na Harvardu. Sleduje ji téměř sedmdesát tisíc lidí a na některých videích má okolo dvou milionů zhlédnutí. Natáčela celý proces od přijímacího řízení na Harvard až po to, jak na škole studium probíhá. Nebojí se mluvit ani o psychické náročnosti prestižní školu studovat, nebo o tom, že musí mít ke studiu tři práce, aby zaplatila školné.

@adaacruz welcome to my world #harvard #college #satire #productivity #ivyleague #duet ♬ Pepas - Farruko

Katelyn Grace Apple studuje doktorské studium na University of Yale a o svém doktorandském životě natáčí videa na TikTok. Ukazuje, jak musí neustále psát různé publikace a provádět výzkumy. Mluví ale i o tom, jaké mají studenti na Yale možnosti stáží a pracovní nabídky. Točí i cestovatelské vlogy a cvičící rutiny.

@theredheadacademic Life, Death, and #taxes #yale #yaleuniversity #phd #phdlife #project50 #gradstudentsoftiktok #phdstudent ♬ original sound - EX7STENCE™

Velmi virálními jsou reakce lidí, kteří se na některou z nejprestižnějších univerzit na světě dostali. Ukazují emotivní reakce studentů, kterým se právě splnil jejich životní sen. Tyto reakce je velmi populární natáčet zejména ve Spojených státech a Velké Británii.

@easya_app Her mum’s reaction at the end is just as good 😱 #harvardacceptance #universityacceptance #harvard #ucas #uniapplications ♬ original sound - Phil 👨‍🎓👨‍⚖️📚