Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Hasbulla byl zadržen policií | foto: instagram.com

Hasbulla skončil ve vazbě kvůli ohrožování řidičů na silnici. Jeho miniaturní ruce vypadávaly z pout

Influencer Hasbulla Magomedov, který je známý svým dětským vzhledem, skončil ve vazbě poté, co se s kamarády proháněl v autě a ohrožoval ostatní řidiče. Dvacetiletého influencera všichni podporovali a nyní je z vazby venku. Lidé si z jeho zatčení utahují, policie měla problém s pouty, Hasbulla má příliš malé ruce.
  17:00

Ruský influencer Hasbulla Magomedov se dostal do velkých problémů. Policie ho totiž zadržela poté, co spolu se svými kamarády ohrožoval řidiče aut na silnici nebezpečnou jízdou. Nikomu se nic nestalo, ovšem Magomedov měl co vysvětlovat. V Dagestánu, kde se celý incident stal, tak musel strávit nějakou dobu ve vazbě. Spolu se svými kamarády byl totiž obviněný z dopravních přestupků a především z nebezpečné jízdy. Zpráva o zatčení mladého influencera se po světě rychle rozšířila a lidé na ni reagovali různě. Někteří vyjadřovali Magomedovi podporu, jiní si z něj naopak utahovali.

Teprve dvacetiletého Magomedova sleduje na Instagramu 8,6 milionů lidí. Magomedov trpí nedostatkem růstového hormonu a kvůli tomu vypadá jako malý chlapec a měří pouze 101 centimetrů. I z jeho vzhledu si spousta lidí na internetu utahovala. Někteří totiž psali pod příspěvky, které informovali o Magomedově zatčení, různé věci o tom, zda jezdí v autosedačce a jestli je pro něj vůbec bezpečné jezdit na předním sedadle. Jiní zase obviňovali policii z toho, že Magomedova zadržela pouze proto, že je slavný. Magomedov sice slavný je, ovšem to mu nedává žádné právo ohrožovat se svými kamarády ostatní řidiče. Podle dagestánské policie zběsilou jízdu Magomedov a jeho kamarádi slavili svatbu jednoho z nich. Na bezpečí ostatních však v tu chvíli nemysleli.

Po rozšířené zprávě o Magomedově zatčení, se na sociálních sítích začaly objevovat příspěvky s hashtagem „Free Hasbulla“. Vznikalo velké množství různých vtipných karikatur, jako třeba obrázek Magomedova, který je upravený a vypadá jako americký gangster. Ačkoliv byla většina komentářů podporujících a pozitivních, našli se i tací lidé, kterým Magomedovo počínání přišlo za hranou zdravého rozumu. „Chápu, je slavný, má peníze a připadá si jako nedotknutelný. Ale sakra lidi, nepodporujte ho v takovém chování. Bude si myslet, že je to v pořádku, ale není. Má velké štěstí, že se nikomu nic nestalo, protože to, co předvedl naposledy, bylo už moc,“ kritizoval Magomedova jeden z uživatelů na Instagramu.

Magomedov už je z vazby venku. Pro své fanoušky nahrál informační video ve kterém oznamuje, že už je všechno v pořádku. Vydal se na procházku se svým kocourem Barsikem, kterého vezl v růžovém kočárku. „Co si o celé situaci myslíš, Barsiku? Lidi v USA se mohli zbláznit a požadovali moje osvobození. Ale ty znáš jenom spánek a nezajímá tě tvůj pán,“ vtipkoval Magomedov ve videu. Kvůli svému kocourovi se však už dříve stal velmi řešeným. Nedávno byl totiž kritizovaný kvůli videu, ve kterém svého milovaného kocoura mlátil a nadával mu. Na video reagovalo dokonce i několik zápasníků z UFC včetně Conora McGregora, který se nechal slyšet, že až Magomedova potká, pořádně ho za jeho chování nakopne.

Magomedovo zatčení ale nebylo provedené klasickým způsobem. Policie měla totiž jeden problém, který se týkal jeho růstové poruchy. Nikdo zkrátka neměl tak malá želízka, aby Magomedovi okamžitě nespadla z rukou na zem. Policie se proto rozhodla vyřešit problém velmi netradičním způsobem. Magomedovi totiž dali obě ruce naráz pouze do jednoho oka pout. Jinak by totiž nemohl být omezen na osobní svobodě, což je v takovém případě povinností všech zasahujících strážníků. Také z problému se želízky si mnozí lidé dělají na internetu legraci a říkají, že Magomedov zkrátka dělá problémy, i když přitom sám vůbec nechce.

Mladý influencer si je však plně vědom toho, že tentokrát to opravdu přehnal. On sám tvrdí, že se nic podobného už znovu nestane, otázkou ovšem je, zda se tomu dá věřit. Magomedova kariéra je totiž založena na nevybraném chování a také na jeho růstové vadě. Libuje si totiž v tom, když může napadat ostatní nejen slovně, ale také fyzicky. Všichni jeho chování tolerují, protože vypadá jako dítě, ale někteří upozorňují na to, že jeho chování je naprosto nepřiměřené jeho věku. Magomedov se například pokusil zmlátit bývalého profesionálního boxera Mikea Tysona, který se skoro nebránil a poté Magomedova začal objímat, jako kdyby byl malé děťátko. Možná právě proto někteří lidé nevidí skutečnou závažnost Magomedovova jednání.