Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Populární YouTuber Mark Wiens má nový seriál HBO, který je celý o singapurské posedlosti jídlem | foto: HBO MAXAntiyoutuber.cz

Z vlogera televizním moderátorem. Youtuber dostal šanci od HBO, moderuje pořad o jídle

Populární youtuber Mark Wiens natáčí nový seriál pro HBO o singapurské posedlosti jídlem. Pořad s názvem „Food Affair With Mark Wiens“ má za cíl zpopularizovat na Singapur a přilákat tam turisty.
  17:00

Mark Wiens se proslavil jako jeden z nejoblíbenějších food vlogerů, který sdílí svou lásku k pouličnímu jídlu. Má přes devět milionů odběratelů na YouTube a nasbíral již více než dvě miliardy zhlédnutí. Na svých webových stránkách se Wiens označuje za jedlíka, cestovatele, blogera, moderátora videí a milovníka kávy. Nyní může k tomuto seznamu přidat i moderování televizních seriálů o jídle.

Seriál je z produkce HBO Asia Original a zaměřuje se výhradně na posedlost Singapuru jídlem. Pro Wiense je to první zkušenost s moderováním. Šestidílný seriál bude mít premiéru 18. listopadu a bude se soustředit na nevyprávěné příběhy a historii singapurského stolování, od luxusních restaurací až po oblíbené jídlo ze stánků. Singapur je v současné době domovem více než padesát podniků oceněných michelinskou hvězdou.

Režie se ujala Singapurka Gillian Tan a v každé epizodě se představí hvězdná porota složená z šéfkuchaře, kulinářského veterána a pouličního prodejce.

Wiens pronikne do osobitého a bohatého singapurského kulinářského dědictví prostřednictvím rozhovorů s osobnostmi místní gastronomie, především vyhlášenými šéfkuchaři.

„Kromě výborného jídla a poznání kulturní rozmanitosti singapurské kuchyně, bylo pro nás nejpřínosnější poznat příběhy jednotlivých majitelů restaurací a to, jak šli za svou vášní, někdy navzdory mnoha výzvám, což se skutečně odráží v chuti jejich jídel,“ uvedl Wiens ve svém prohlášení.

Food Affair With Mark Wiens zahajuje také partnerství mezi Singapore Tourism Board a Warner Bros Discovery, v jehož rámci budou obě strany spolupracovat na zábavném a lifestylovém obsahu, včetně dramatických seriálů, animovaných filmů a reality show, a to vše ve snaze upozornit na Singapur a inspirovat diváky k cestování do něj.