Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Youtuber Hendys | foto: instagram.com/hendoslav

Myšlenky na smrt, nebo jen pauza od sítí? Youtuber Hendys zmizel, poslal znepokojivý vzkaz

Youtuber Hendys zmizel před pár dny ze sítí. S fanoušky se předem rozloučil. Tvrdí, že sociální sítě jsou jen zlo, dobrý sluha, ale zlý pán. Nechal to prý dojít až na dno a už takhle nemůže dál. Fanoušci téměř okamžitě začali spekulovat, co se s ním stalo. Mnozí jsou přesvědčení o tom, že má psychické problémy.
  14:30

Petr Pečenka, na sociálních sítích známý jako Hendys, patří mezi nejdéle tvořící české youtubery. Povídal o počítačových hrách, především o Minecraftu, rozbaloval různé ztracené zásilky, ukazoval, jaké si koupil lego nebo vymýšlel a zpíval různé skladby, aby pobavil fanoušky. Teď se však po více než sedmi letech s fanoušky rozloučil.

Pečenka nedávno na Instagramu i TikToku sdílel s fanoušky totožný a poměrně neurčitý vzkaz. „Sociální sítě jsou jen zlo. Dobrý sluha, ale špatný plán, nechal jsem to dojít až na dno. Už takhle nemůžu dál,“ popisuje. Videa, která budou publikovaná na YouTube, jsou prý pro diváky předtočená. „Sbohem,“ dodává.

Rozloučení Hendyse s fanoušky

Fanoušci začali okamžitě spekulovat, co vzkaz může znamenat. Mnozí jsou přesvědčení o tom, že má Pečenka psychické problémy a má sebevražedné myšlenky.

„Nevíte někdo, jestli je v pořádku? Mám o něj strach,“ píšou fanoušci pod jeho videa. Téměř pod každým relativně novým příspěvkem se objevují podpůrné zprávy. „Vyhledej pomoc u svých nejbližších a pokud ne tam, tak se svěř do rukou odborníků. Psychická pohoda je důležitá,“ vzkazuje mu jeden ze sledujících na Instagramu.

Spekulace o jeho psychickém stavu se množí nejen kvůli vzkazu Pečenky, ale i kvůli videím, která v poslední době na TikToku repostoval, což znamená, že opakovaně zveřejnil video, které už někdo nahrál. Uživatelé tímto způsobem sdílí videa, se kterými se ztotožňují. Videa, která sdílel Pečenka, se týkala především partnerských vztahů a mentálního zdraví. V jednom videu tvůrce psal, že už nemůže žít dál. V jiném videu muž pláče sám v pokoji a mrzí ho, že nemá komu zavolat, aby se mu svěřil.

Právě sdílená videa mnozí považují za jasný důkaz, že Hendys není v pořádku. Někteří jsou přesvědčení, že je mrtvý. „Nevím, jestli umřel, ale vypadá to tak,“ píše jeden z nich. Jiní si myslí, že si potřebuje dát jen pauzu od sociálních sítí.

„Moc mu přeju, aby si dal život do pořádku. Někdy si pauzu potřebuje dát každý,“ myslí si sledující.

jedna vejtahovka z genocidy octomilek

2. října 2023 v 19:30, příspěvek archivován: 6. října 2023 v 14:14

Objevují se také negativní reakce na jeho rozloučení.

„Podle mě chce jen větší pozornost. Mohl to udělat jen kvůli tomu, že ztrácí popularitu,“ píší uživatelé na sítích. Na druhé straně však stojí jeho početná fanouškovská základna. Psychické problémy by se totiž neměly nikdy brát na lehkou váhu a předpokládat, že si někdo vymýšlí jen kvůli pozornosti, je podle nich přinejmenším nevhodné.

Pečenku v současné době sleduje na YouTube přes půl milionu uživatelů, na Instagramu má přes 125 tisíc fanoušků a na TikToku téměř 350 tisíc.