Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Holka s Bucket listem na cestách | foto: Antiyoutuber.cz

Holka s Bucket listem předběžně ukončuje track ve Švédsku. Chystá novou knihu

Lucie Kutrová se jednoho dne vzbudila s pořádnou kocovinou a řekla si, že chce změnit svůj život. Napsala si svůj bucket list. Šla Svatomartinskou cestu a Pacifickou hřebenovku. V létě se vydala na stezku Českem a momentálně se nachází ve Švédsku, kde ale track končí. Všude bere svého psa Marvela. Momentálně chystá další knihu.
  10:03

Lucie Kůtrová alias Holka s Bucket listem se vzbudila po prokalené noci a řekla si, že s tímhle životem končí. Napsala si tak svůj list přání a začala si je plnit. Žila v Austrálii, Kanadě, přešla Pacifickou hřebenovku, Svatomartinskou cestu a snad všechny hory v Evropě. Vydala dvě knihy a získala si tisíce příznivců. Naposledy dokončila Stezku Českem a momentálně se nachází ve Švédsku, kde se rozhodla přerušit svůj track kvůli nepříznivým podmínkám. I jejímu Huskymu tam byla zima.

Lucie Kůtrová strávila téměř celé léto se svým huskym Marvelem na Stezce Českem. Strávili na ní šestašedesát dní a ušli tisíce kilometrů. Obešli celou republiku dokola a celé dobrodružství sdíleli na Instagramu. Podle slov mladé cestovatelky to bylo skvělé, ale zároveň velmi náročné. „Viděli jsme neskutečné krásy a potkali jsme laskavé lidi, samozřejmě jsme ale šli i po blbém asfaltu, potkali debily, potili jsme krev, žrali nás komáři a hovada a sáhli jsme si na své dno,“ napsala Kůtrová na svůj Instagram.

Na stezce narazili na všechny možné druhy počasí a přešli nespočet českých hor. Z celého dobrodružství Holka s Bucket listem chystá knihu, v pořadí již třetí. První byla o jejím zdolání Pacifické hřebenovky a druhá o evropských stezkách, kterými šla. Všechny knihy cestovatelky jsou pojaté vtipně a dozvíme se zde například o tom, jak si chtěla brát na jednu z nejtěžších světových stezek žehličku na vlasy.

Přiznává i to, že na Pacifické hřebenovce si sáhla si na své naprosté dno. Mnohokrát chtěla skončit, byla unavená a hladověla. Potkala medvěda a zaútočil na ni chřestýš. Přesto ji všechny ty krásné výhledy, hory a vodopády přiměly pokračovat. Cesta jí dala úplně nový pohled na život.

Momentálně se nachází s Marvelem ve Švédsku a jedná se o jeden z jejich prvních přechodů, který opravdu končí. Trail si blbě naplánovali a na místě končí 18. září sezona. Vše se zde zavírá, včetně půjčoven lodiček, které jsou nezbytné pro překonání jezer nacházejících se na cestě. Přesto se jedná o místo, které si Kutrová chce na Bucket listu odškrtnout, a proto se sem znova vydá příští rok.