Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Vanda Janda se na tvorbu nové přehlídky spojila s Perwollem | foto: instagram.com/vandajanda

Vanda Janda na fashion weeku uvedla kolekci s pracím prostředkem. Fanoušci to nechápou

Aktuálně probíhá pražský fashion week. Svou kolekci na jaro a léto 2023 představila vedle jiných i slovenská módní návrhářka Vanda Janda. Na její tvorbě spolupracovala s Perwollem. Někteří sledující nepochopili, proč se její kolekce s pracím prostředkem vůbec spojuje.
  6:00

V sobotu začal Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Slovenská módní návrhářka Vanda Janda už poněkolikáté představila svou novou kolekci, tentokrát na jaro a léto 2023. Inspirována byla ženami, které ovlivnily její život a vytvořila ji ve spolupráci se společností Perwoll.

Prací přípravek Perwoll Renew by měl prodloužit životnost oblečení. Šetrně ho vypere a zachová tak barvy i vlákna déle jako nové. A právě v takovém duchu se nese nová kolekce Vandy Jandy.

Vanda chtěla vytvořit takové oblečení, které si bude moct za pár let vzít její dcera, nebo později i vnučka. Ji samotnou inspiruje móda minulých desetiletí, trendy se cyklicky vracejí. Doufá, že to takhle bude i s její novou kolekcí. S tím by měl pomoct právě Perwoll.

Někteří fanoušci spojení s Perwollem ale nechápou. „Prostě co to je? A co to má vůbec znamenat?“ ptá se jeden ze sledujících. „Já tomu vůbec nerozumím,“ píše další. Podle nich kolekce spojená s pracím prostředkem nemá na fashion weeku co dělat.

I přes to, že se objevují negativní komentáře, na přehlídku slovenské návrhářky přišlo tisíc lidí. Vanda Janda působí na sociálních sítích už několik let. Dříve psala blog, později se začala věnovat modelingu. Aktuálně se naplno věnuje módnímu návrhářství, které studovala i na pražské UMPRUM.