Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Tchajwanská influencenka lhala o rakovině | foto: instagram.com

Influencerka tři roky lhala o tom, že má rakovinu. Teď se sledujícím omluvila

Populární influencerka se tři roky prezentovala jako neprofesionální vzpěračka a profesionální bojovnice s rakovinou. Teď se však ukázalo, že celou dobu lhala. Na Instagramu se svým fanouškům omluvila, že si celou nemoc vymyslela. Prý ví o tom, že si za své lži zaslouží zemřít.
  18:00

Šílená videa, kontroverzní názory nebo extravagantní vizáž. Někteří influenceři jsou schopní udělat pro pozornost téměř cokoli. Kam až jsou ale kvůli pozornosti schopní zajít? Influencerka předstírala více než tři roky rakovinu.

Populární tchajwanská fitness influencerka MianBaobao před třemi lety na Instagramu svým fanouškům svěřila, že má rakovinu slinivky v pozdním stádiu. Samu sebe od té doby popisovala jako ženu, která usiluje o to být neprofesionální vzpěračkou a profesionální bojovnicí proti rakovině.

Celé tři roky sdílela na sociálních sítích svůj boj se zákeřnou nemocí. Fotila kapačky, nemocniční prostředí a také sdílela to, jak jí vypadávají vlasy. Vedle toho natáčela videa o cvičení a chlubila se, jak se zlepšuje.

Jejímu bývalému manželovi však začalo být její chování podezřelé. Nikdy mu totiž nedovolila, aby ji doprovázel do nemocnice. „Pokaždé když tam šla, trvala na tom, abychom ji vysadili u vchodu do nemocnice a k lékaři chtěla chodit zásadně sama,“ popsal. Také údajně potvrdil, že fotky, které zveřejňovala, byly stažené z internetu.

Zasloužím si zemřít

Teď se však influencerka ke lži přiznala. Smazala všechny své starší příspěvky ze sociálních sítí a nechala tam jen ten s omluvou. „Udělala jsem to poslední, co by měl člověk udělat. Všem jsem lhala o rakovině tři roky,“ popisuje a zároveň poděkovala všem, kteří ji podporovali. „Vím, že si zasloužím zemřít za věci, které jsem udělala. Teď musím zaplatit za svá rozhodnutí, která jsem udělala,“ dodává.

Zároveň se omluvila všem firmám, které s ní navázali spolupráci. Pokud by některá z nich chtěla po ní odškodnění, je připravená ho zaplatit. Uvědomuje si ale, že svým chováním způsobila škody, které peníze nemohou nahradit. „Byla jsem tím nejhorším příkladem pro lidi a ublížila všem, kteří mě mají rádi a které mám ráda já,“ uzavírá svou omluvu.

Nutno dodat, že MianBaobao není jedinou influencerkou, která předstírala, že má rakovinu. Před osmi lety australská influencerka Belle Gibson přiznala, že lhala o tom, že má nádor na mozku a vyléčila ho díky vlastnoručně vytvořeného dietního plánu, který prodávala jako aplikaci. Dalším příkladem může být streamerka MsDirtyBird, která se v roce 2021 omluvila svým sledujícím kvůli stejnému důvodu. Předstírala, že má rakovinu plic a mozku a na základě těchto tvrzení vybírala od fanoušků peníze.