Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Influenceři budou za peníze točit videa na přání | foto: instagram.com

Influenceři budou posílat videa s pozdravy na přání. Za peníze

Nová platforma Stario nabízí možnost koupit si od vybraného influencera libovolný vzkaz ve videu. Zatím se však o platformu moc lidí nezajímá. Stario spolupracuje s Jíra Industries, společností zastupující mnoho českých influencerů. Nejdražší video nabízí Tadeáš Kuběnka, chce za něj 950 korun.
  8:07

Byznys s influencery neustále roste. Po oblečení, knihách, ale třeba i sladkých máslech přichází další možnost, jak si od influencera něco koupit.

V Česku vzniká nová platforma, skrze kterou se můžete domluvit se svým vybraným influencerem a on pro vás vytvoří video. Na platformě mají však přibýt také youtubeři, herci a hudebníci. Platforma se jmenuje Stario a jejím ambasadorem je bývalý profesionální fotbalista Martin Fenin, u kterého je také možnost objednat si video.

První zmínka o připravované platformě se objevila už v srpnu 2022. Po dvou příspěvcích na Instagramu se objevilo video, ve kterém Fenin vysvětluje o co jde. Podle něj je to velmi jednoduché a sám má s podobným projektem zkušenosti z dřívějška. Za video prý navíc zájemci zaplatí pouze mírný poplatek.

21. března 2023 v 10:10, příspěvek archivován: 20. dubna 2023 v 12:59

Od konce srpna se však Instagramový účet na dlouhou dobu odmlčel. Znovu se objevil příspěvek až v únoru, kdy svou účast na platformě potvrdil také kulturista a youtuber Filip Grznár. Ve stejný den se také přidal video moderátor a youtuber Petr Krejčíř, který si říká „Milionovey“. Zatím je však na platformě možnost objednat si video pouze od pěti dalších lidí. Ceny jsou ovšem dost rozdílné. Za video od Fenina zájemce zaplatí 500 korun. Grznár si účtuje pouze 300 korun. Nejvíc si zatím účtuje influencer Tadeáš Kuběnka, který je ochotný natočit video za 950 korun. Na platformě se však objevuje také méně známý streamer Václav „Valgraen“ Bouberle. Tvůrci platformy ho popisují jako „budoucí hvězdu českého Twitche“, ale jeho čísla na sociálních sítích jsou důkazem toho, že pokud chce skutečně prorazit, čeká ho ještě dlouhá cesta. Na Instagramu ho totiž nesleduje ani tisíc lidí.

Stario však chce pomáhat mimo jiné právě rozvoji teprve začínajících tvůrců, jako je právě Bouberle. Zakoupením jeho videa mu tak zájemci pomohou v jeho budoucí kariéře. Jeho video stojí pouhých 150 korun. Platforma zatím ale nemá nijak zvlášť velkou pozornost. Na Instagramu ji sleduje pouhých 61 lidí a nesledují ji ani někteří z tvůrců na platformě, jako například Kuběnka, nebo Grznár. Pokud tedy bude chtít Stario prorazit, pravděpodobně se bude muset domluvit i s jinými známými osobnostmi. Právě v tom by měla být klíčová spolupráce s agenturou Jíra Industries Jakuba Jíry, která má pod sebou influencery, které sledují statisíce lidí. Tento nový druh placeného obsahu by mohl být oblíbený především u dětí. Velký úspěch by také mohli mít tiktokeři, které nejvíce sledují právě děti a z jejich strany by o placená videa mohl být veliký zájem.

Na platformě Stario vítáme českého krále dřepařů Filipa Grznára.

#stario
#filipgrznar

21. února 2023 v 13:59, příspěvek archivován: 20. dubna 2023 v 13:00

Platforma sice má potenciál, záleží však, kolik známých osobností se bude na tvorbě podílet. O úspěšnosti platformy je také přesvědčený ambasador Martin Fenin. „Všichni jste si tenkrát všimli, že to tady zkoušel i Martin Dejdar, ale my jsme Češi, stojíme si tady na vedení a místo toho aby jsme řekli, že to je vizionář, tak jsme ho zadupali do země. Chudák v tom nepokračoval a teď mohl být za vodou. Já jsem jenom záruka toho, že to v cizině funguje strašným způsobem,“ vyjádřil se k platformě Fenin. V Německu totiž prý něco podobného dělal a je si jistý tím, že se platforma setká s velkým úspěchem. „Kluci to mají po technický stránce spuštěný a teď samozřejmě čekají, aby neudělali tu stejnou chybu jako ostatní, až přetáhnou nějaký známý osobnosti, aby měli co nabídnout,“ dodal Fenin.