Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Influenceři, o kterých se mluví. | foto: Instagram.com/shopaholicadel_official

Týden na sítích: smazané profily a písničky, drama kolem Shopaholic Adel

Přehled toho nejzajímavějšího a nejvíc bizarního, co se za minulý týden ve světě českých influencerů odehrálo.
  10:20

Smazaný účet Tadeáše Kuběnky

Po Sugar Denny, které Instagram smazal profil už nejednou, zmizel v uplynulém týdnu účet i jinému influencerovi. V neděli ráno zjistil Tadeáš Kuběnka, že jeho účet je pryč. „Dobré ráno, smazali mi IG,“ napsal na Twitter.

Proč jeho účet zmizel jasné není, Instagram však mnohdy účty ruší nebo je minimálně ukrývá v momentech, kdy se začnou množit sprostá slova, ale třeba i citlivá tématika jako je LGBTQAI+ komunita. Obě věci se právě u Tadeáš mnohdy objevují. Účet už si založil nový, za jeden den nasbíral přes 40 tisíc followerů.

Písnička Chci jenom peníze

Chci jenom peníze od youtubera Stay12, tedy parodickou verzi písničky Žít svůj sen od Adama Kajumiho, si za necelé dva měsíce na YouTube pustilo téměř půl milionu lidí, což je o víc než 300 tisíc vyšší číslo, než samotný Kajumiho originál. Jenže další shlédnutí přijít nemusela.

Stay12 vydal video, ve kterém popisuje, jak mu byl celý klip málem z platformy smazán. „Song měl zmizet kvůli tomu, že jsem údajně porušoval autorská práva té písně,“ popisuje youtuber ve videu. Na to hned dodává, že nic neporušil a k beatu, na kterém celá písnička stojí, si koupil licenci. 

Popisuje i to, jak mu YouTube odmítl s věcí pomoct či jak ho influencer z Německa, který tvrdil, že na píseň má práva, začal vydírat. Označení, že je videu jeho obsah, sliboval smazat pouze, když za to dostane zaplaceno. Nakonec vše vyřešila až pohrůžka právníky. „Bylo to pro mě smrtících pět dnů,“ dodává s tím, že nejvíc překvapený byl z přístupu YouTube. Jeho případ ukazuje, jak lehké je někomu na sítích bez důvodů zavařit. 

Manželství Taryho

Už delší dobu se mezi reakčními kanály, jako je právě Stay12, ale i Rady či CzechCloud, probírá lehce zvláštní video influencera Taryho. Ukazuje v něm výročí s manželkou Stáňou, kterou se rozhodl překvapit. Nejvíc překvapení vyvolala asi reakce samotné Stáni, která ve videu několikrát zmínila, že s Tarym už vlastně být nechtěla. 

Reakční kanály a sledující nejvíc řeší, zda bylo vůbec vhodné video, kde je vidět krize v manželství, vydávat. „To je mega smutný… Je cítit, že ten jejich vztah už šel před několika lety do kytek. Snad se z těch problému dostanou,“ píše jeden z komentujících. „Nejsmutnější je to, že to nejvíc odnese to dítě, ať už z toho v jakém stavu je jejich manželství, či tím, že v podstatě od narození je na internetu. Do budoucna s tím bude mít problémy ve škole atd,“ dodává další, čimž poukazuje na to, jak moc v poslední době Tary i jeho partnerka do videí a obsahu na sítích zahrnují i jejich malou dceru.

Pravda o Shopaholic Adel

S návratem Shopaholic Adel na TikTok se kolem její osoby opět množí drama. To poslední mezi ní a dalším influencerem, Dominikem Mrázem. Ten s ní ze začátku streamoval a dělal duely, později se však jejich interakce vyhrotila. Při návštěve u Adély a jejího partnera doma zjistil třeba to, že mimo sociální sítě vystupuje úplně stejně, jako na sociálních sítích. 

Na TikToku mluví i o tom, že hlavní, co chce lidem sdělit je to, že Adéla lže. Popisuje několik událostí, které dokládá i namluvenýma zprávama, které mu Adéla posílala. Měla ho využít, aby jí a jejího přítele vozil na výlety. Popisuje i přetvářku, kdy se měla Adéla snažit chovat mile. „Musíme se tak chovat, protože my jsme s Davidem někdo,“ říká v jedné hlasové zprávě. V dalších zprávách pomlouvá i další influencery, třeba Dominique Alagiu a Honziho Michálka.

Videa mají několik částí a na TikToku jsou populární. „Konečně, pojďme s pravdou ven!” píše jeden komentující.

@dominikmaaz1 Pravda o Shopaholic Adel part 1. #ComingOut #fyp ♬ původní zvuk - Dominik Maaz

Bulharova nová deska

Na konci června raper Ca$hanova Bulhar vydal novou desku s názvem Dripolar. Po předchozím albu Romeo se na něj snesla velká vlna kritiky. Od té doby se změnila jeho komunikace na sociálních sítích a proto se dalo očekávat, že se vrátí k tomu, proč si ho posluchači oblíbili - hořkosti, lehkosti a upřímnosti.

To se ale nestalo, na což reagují i jeho fanoušci. Tvrdí, že nové album je monotónní a podprůměrné. „Bulhar je tak icy, že je už 3 roky zamrzlej ve stejný flow a bars“ komentuje jeden z posluchačů na Twitteru.