Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Influenceři a jejich zákroky za rok 2022 | foto: Antiyoutuber.cz

Zvětšení prsou, nové zuby, vlasy i plastika nosu. Influenceři v roce 2022 s operacemi nešetřili

Influenceři chtějí zaujmout co nejvíce lidí na sítích a snaží se vypadat vždy co nejkrásněji. Přinášíme vám přehled plastických operací a estetických zákroků, které hvězdy internetu za rok 2022 podstoupili. Někteří z nich to měli hrazené v rámci spoluprací, jiní zaplatili tisíce.
  10:24

Influenceři se za rok 2022 pyšní novými prsy, zuby, vlasy, ale i nosem a očními víčky. Zatímco někteří za operace v rámci spoluprací neplatili nic a jejich fotky visí na billboardech, jiné to stálo desetitisíce. Cesty do Turecka nebo Íránu, za lepší cenou, nebyly výjimkou.

Sedmnáctiletá star TikToku, Dominique Alagia, v září podstoupila plastiku nosu. Podle jejích slov to nebylo za účelem estetiky. V dětství prý měla úraz, kvůli kterému nemohla dýchat jednou dírkou. S výsledkem je velmi šťastná a na svých sítích neuvedla, kde její operace proběhla. O spolupráci se tak nejednalo.

@youronlygod finallyyy😭 vyjádření máte na mém instagramu, proč jsem se pro operaci rozhodla apod… SO HAPPY #septorhinoplasty ♬ EL PEPE REMIX - Rorrovidios

Přítel Alagii, Honzi Michálek, se rozhodl pro nové zuby. Uzavřel spolupráci s firmou NewSmile CZ a společně se vydali do Turecka, kde mu obrousili všechny zuby a nasadili zbrusu nové, které jsou zářivě bílé, takzvaný Hollywood Smile. Zákrok běžně vychází na na 200 tisíc korun. Michálek za ně však schytal spoustu kritiky. Lidem se nelíbí, že si zničil zdravé zuby a ty nové podle nich vypadají nepřirozeně.

S firmou NewSmile se rozhodl spolupracovat i Jakub Smrek alias Freescoot. Stejně jako Honzi Michálek si v říjnu zaletěl pro svůj hollywoodský úsměv do Turecka. Pro Smreka to ale nebyla první návštěva země na pomezí Evropy a Asie. Již v březnu se vydal do Istanbulu na transplantaci vlasů a to opět v rámci spolupráce. Oba zákroky by ho jinak vyšly na 250 tisíc korun.

Pro úpravu svého zevnějšku se rozhodla i bývalá účastnice reality show Like House, Barbora Stříteská. Po vysazení antikoncepce se jí zmenšila prsa, což se jí nelíbilo, tak se rozhodla pro jejich zvětšení pomocí plastické operace. Za zákrok by běžně platila od 60 tisíc výše, ale stejně jako většina influencerů uzavřela spolupráci. Stříteská se rozhodla svoji hruď svěřit do rukou kliniky YES VISAGE.

Největší poprask s plastickými operacemi způsobila Lela Vémola. Pro nový nos se totiž vydala do Íránu, kde zuří mnoho protestů a lidé zde bojují za práva žen. S lékaři v Evropě prý zažila nepříjemné zkušenosti, a tak se vydala na Blízký východ za chirurgem Farshidem Mahboubem, který je proslulý tím, že operuje celebrity. Mahboub bývalé partnerce Karlose Vémoly upravil nos a oční víčka.

Lela Vémola pobouřila veřejnost i tím, že uzavřela spolupráci s krejčovstvím, které ji ušilo hidžáb. „Skvěle Lelo, díky vaší cestě si íránské ženy konečně uvědomily, že zpackaná plastická operace je mnohem horší než potlačování lidských práv a vraždění,“ zaznívá v komentářích pod příspěvkem, kde se chlubí novou operací.

Pro operaci nosu se rozhodl i účastník druhé řady reality show Love Island David Vitásek. Tomu nos upravili na klinice Perfect Clinic.