Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Čeští influenceři před Vánoci | foto: Antiyoutuber.cz

Sítě influencerů před Vánoci: Stovky jízd Boltem, hromady dárků i pomoc dětem

Vánoce jsou za rohem a uvědomují si to i influenceři. Nakupují mnoho dárků, pečou cukroví a sdílí rekapitulace roku 2022. Někteří z nich se chlubí stovkami jízd Boltem nebo placenou spoluprací s plastickou klinikou, jiní naopak využívají období před svátky k pomoci dětským domovům.
  13:03

Co dělají influenceři před Vánoci? Stejně jako většina lidí v Česku pečou cukroví a balí dárky. Laduška s matkou se na Instagramu pyšní až padesáti dárky, které mají u svého vánočního stromečku. Veronica Biasol se naopak snaží, aby se její merch stal dárkem pro fanoušky a velmi aktivně propaguje své diáře.

Johny Machette, Xholakys nebo Simona Tvardek se pak chlubí, kolikrát se projeli Boltem. Bolt je mezinárodní platforma, která slouží pro přepravu osob ve městech a mezi influencery je velmi populární. Aplikace každý rok v prosinci nabízí všem uživatelům rekapitulaci jízd, které s jejich řidiči absolvovali.

Tou se pochlubili i čeští influenceři, Holáková má za sebou 253 jízd, Čumrik 483 a Tvardek jich má za sebou několik desítek.

Influenceři zaplavují sítě i mnoha spolupracemi. Účastník Love Islandu David Vitásek zahltil svá stories spoluprací s Perfect Clinic. Na klinice absolvoval plastiku nosu a nadělil si tak předčasný vánoční dárek. Jeho kolega z reality show, Zbyněk Vlček, pak natočil několik příběhů, kde si stěžoval, že nemá rád nakupování dárku a řekl, že je naštvaný, protože je všude mnoho lidí.

Za propagaci plastické operace však Vitásek schytal poměrně notnou dávku kritiky. Komentujícím se nelíbí, že v poměrně nízkém věku dává svým sledujícím příklad toho, jak si za peníze vylepšit vzhled.

Jakub Smrek alias Freescoot se pak rozhodl Vánoce strávit v teple a přesunul se do tropické Kolumbie. Zastesklo se mu však po české kuchyni a v Jižní Americe si uvařil koprovku. Streamer Opat se naopak vrací na svátky z Malty do Česka. Svěřil se, že mu jeho rodná země občas velmi chybí a Vánoce chce slavit s rodinou.

Na sítích se najdou i tvůrci, kteří se před svátky snaží dělat dobro. Účastníci soutěže Masterchef Česko, Betty Minaříková a Vojtěch Urban se rozhodli s pomocí Milana Demetera navštívit dětský domov, ve kterém vyrůstal. Darovali mu spoustu nábytku a ve spolupráci s Billou se jim podařilo sehnat i potraviny.