Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

Instagram pokračuje v kopírování francouzské aplikace BeReal | foto: instagram.com

Instagram zase kopíruje BeReal, koncept začíná být totožný

Instagram pokračuje v kopírování ostatních sociálních sítí. Stejně jako nedávno napodobuje BeReal. A čím dál tím víc.
  17:00

Instagram nedávno okopíroval vzhled TikToku. Hlavní kanál příspěvků se začínal velmi nápadně podobat For You Page. Za to přišla velká vlna kritiky od uživatelů. Teď si inspiraci bere u aplikace BeReal. A opět nezanedbatelně velkou.

Už dříve Instagram přišel s podobným konceptem fotek, jako má BeReal. Přední i zadní kamera fotí zárovreň, takže snímá jak vás, tak i to, co je před vámi. Teď přišli ale s něčím novým.

Vývojář Alessandro Paluzzi na Twitteru sdílel screenshot, který lákal na novou „Candid Challenge“ Instagramu. „Každý den v jiný čas vám přijde upozornění, že máte přidat fotku. Na vyfocení budete mít dvě minuty,“ stojí na obrázku.

Instagram tak pokračuje v kopírování francouzské aplikace. Dříve už přišel s testováním nové funkce, kdy by uživatelé mohli sdílet svou přesnou polohu na mapě v moment, kdy přidají příspěvek. Stejně jako to umí BeReal. Na sociálních sítích se pak řešilo, zda by nová aktualizace nepřinesla víc škody, než užitku.

Podle některých by mohlo být nebezpečné, kdyby například děti mohly neustále sdílet svou polohu s náhodnými lidmi, kteří jejich profil najdou. BeReal funguje v podstatě jako uzamčený profil, sdílíte si příspěvky pouze s lidmi, se kterými se propojíte.

Instagram v poslední době přichází s mnoha aktualizacemi a novými funkcemi. Bohužel často nejsou úplně z hlavy jeho tvůrců a nápadně okopírované od jiných aplikací.