Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Reels budou teď to hlavní, co bude Instagram ukazovat. | foto: Profimedia.cz

Instagram se mění. Fotky už moc neuvidíte, přiznal jeho šéf

  9:00

Poté, co petici za zachování Instagramu primárně o fotkách, podpořila kromě Kylie Jenner i Kim Kardashian, už vedení sociální sítě nezbývalo nic moc jiného, než se k celé věci alespoň nějak vyjádřit. Adam Mosseri zveřejnil video, které ale víc než cokoliv jiného potvrzuje, že Instagram už zkrátka bude primárně o videu.

„Budeme dále podporovat fotografie, je to součástí naší historie, já mám fotky rád a řada z vás také. Ale abych byl upřímný, zároveň si myslím, že se Instagram časem bude více a více posouvat k videu. Děje se to už teď, i kdybychom nic nezměnili. Když se podíváte na to, co lidé na Instagramu publikují, co sdílí a co lajkují, jde stále více o videa,“ řekl s tím, že je potřeba takovou změnu zkrátka následovat, ač Instagram i nadále bude podporovat fotky.

Internetem se šíří petice za Instagram takový, jaký býval.

Zmínil i další problém, který mnozí nyní kritizují: zobrazování obsahu ve feedu od účtů, které nesledujeme. I to je podle něj přirozený vývoj, kterým se Instagram snaží svým uživatelům rozšiřovat obzory. 

Dodal, že to, jak někteří Instagram vidí teď, není ještě finální podoba a než se změn dočkají všechny účty, musí se vše ještě vyladit. Z jeho příspěvku je ale jasné, že o fotkách už Instagram zkrátka tolik nebude.