Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Reels budou teď to hlavní, co bude Instagram ukazovat. | foto: Profimedia.cz

Nová funkce Instagramu umožní uživatelům vytvořit si vlastní video shrnující uplynulý rok

Instagram se může pyšnit jejich uživatelskou přívětivostí. Často přidává různé zajímavé funkce a jde s dobou. Nyní přišel na poslední chvíli s funkcí, která uživateli dává možnost vytvořit si video ze vzpomínek za uplynulý rok. V ukázkových template videích se objevili i různé celebrity.
  19:12

Instagram přidal novou funkci, která uživatelům pomůže oslavit uplynulý rok 2022. S rekapitulačními šablonami si kdokoliv může vytvořit hezké shrnující video z jejich vzpomínek. Funkce uživatele provede procesem přidávání příspěvků a videí, které v průběhu roku nahrával, do vyhrazené šablony Reels.

„Po výběru šablony a příběhu si ručně vyberete svůj vlastní obsah. Videa, fotografie a vzpomínky z minulého roku, se zobrazí ve vašem Reel videu a budete je moct sdílet se svými sledujícími,“ Instagram popisuje svou novou funkci.

Šablonu si může každý uživatel vybrat jakou uzná za vhodnou. Využít může již hotové příběhové šablony vytvořené celebritami z celého světa. Ne každý ale chce, aby jeho vzpomínkové video provázel někdo jiný. V potaz je však důležité vzít to, že se jedná o slavné celebrity jako, DJ Khaled, Bad Bunny nebo Badshah.

Tvorba tohoto videa je velmi jednoduchá. Pro jeho vytvoření musí uživatel kliknout na ikonku Reels, která se nachází uprostřed ve spodní části displeje. Poté klikne vpravo nahoře na ikonku foťáku, která ho přesměruje do Reels kamery.

Třetí důležitý krok je zvolit si Instagramem navrhovanou šablonu. To udělá tak, že v dolní části displeje klikne na slovo „šablony“ a v prezentovaném seznamu si jednu vybere.

Po vybrání šablony musí uživatel nahrát požadovaný počet videí či fotek. Každý úsek má konkrétní dobu trvání aby zapadal do předem vybrané šablony. O to se tedy uživatel starat nemusí, vše za něj udělá Instagram, musí pouze nahrát svá videa.

Poté už zbývá video pouze zveřejnit. Uživatel si také může vybrat a vytvořit vlastní náhledovou fotku videa. Pokud tak neučiní, Instagram za něj vybere vlastní.

Využít tuto novou funkci může opravdu kdokoliv. Instagram chce, aby jí lidé používali a tím pádem se bude snažit videa v ní vytvořená dostat mezi více lidí. To se může hodit právě firmám, které ve videích mohou promovat jejich produkty.

Tyto rekapitulační šablony budou dostupné ještě po několik týdnů v nadcházejícím novém roce. Jakmile uživatel vytvoří své video a zveřejní ho, tak zůstane na jeho profilu dokud bude chtít.