Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Instagram přichází s novým formátem fotek, bude možné je přidávat orientované na výšku | foto: instagram.com

Instagram přichází s další aktualizací, bude možné sdílet fotky na výšku

Po několika neúspěšných aktualizacích Instagram přichází s další novinkou. Bude testovat možnost přidávání fotek do příspěvků na výšku.
  11:34

Instagram v poslední době přichází s řadou nových aktualizací. Po neúspěšné novince inspirované For You Page na TikToku, přichází s další novinkou. U formátu na výšku ale zůstává. Podle šéfa Adama Mosseriho budou testovat přidávání fotek ve formátu 9:16.

Podle dostupných informací se jedná o krok, který úzce souvisí s formátem Reels, na který Instagram do budoucna sází. Právě tato videa jsou situovaná na výšku a přidávání fotek tuto možnost zatím nemá. 

Instagram se snaží rozšířit možnosti přidávání fotek. Pokud chcete přidat fotku ve formátu 9:16, jde to jenom ve Stories, které po 24 hodinách zmizí, pokud je neuložíte do výběru. V případě, kdy byste stejnou fotku chtěli přidat do příspěvku, automaticky se ořízne do formátu 8:10.

Aktualizace přichází v dobu, kdy vzhled Instagramu sklízí velkou vlnu kritiky. V jednu chvíli se hlavní kanál příspěvků velmi nápadně podobal For You Page na TikToku. U uživatelů to ale velký úspěch nemělo, vznikla petice a Instagram se vrátil do zajetých kolejí. 

Jeho šéf však uznal, že v budoucnu bude aplikace především o videoobsahu. Instagram mimo jiné začal nedávno testovat funkci sdílení polohy u příspěvků, čímž se inspiroval u francouzské aplikace BeReal.