Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jake Paul se utkal s Andersonem Silvou | foto: Profimedia.cz

Jake Paul je v ringu zatím neporazitelný. Vyhrál i nad legendou UFC

Youtuber Jake Paul již poněkolikáté dokázal, že kromě točení videí umí i skvěle boxovat. Pětadvacetiletý influencer se utkal Andersonem Silvou. Legendu UFC porazil a svými údery ho seslal ne zem. Silva byl zatím jeho nejtěžším soupeřem a hodlá své příčky zvedat výš. Doposud nezažil žádnou porážku. Oba dostanou za zápas miliony.
  10:21

Pětadvacetiletý boxer a youtuber Jake Paul se utkal s UFC boxerem Andersonem Silvou. Legendu porazil a seslal ho na podlahu ringu. Pro Paula se jednalo o těžkého soupeře, s nikým tak zkušeným dříve nebojoval. Ukázal však, že boxovat umí velmi dobře. Zatím nebyl poražen a chce mířit stále výš. Oba soupeři si přijdou za účast v zápase na miliony.

Paul se s Andersonem utkal večer 29. listopadu v osmikolovém zápase. Prvních pět se v převaze oba boxeři střídali a nebylo jasné, kdo vyhraje. V šestém kole to ovšem začalo vypadat, jako by to Silvu nebavilo. Už se pouze bránil a do úderů se nepouštěl. V osmém kole obrátil a snažil se Paula knockoutovat, to se mu ale nepovedlo a na konci dostal od Paula tvrdou ránu, která ho složila na zem. To zapečetilo youtubera vítězství.

Pro Paula to znamená šesté vítězství na profesionální úrovni. Doposud ho nikdo neporazil a hodlá si hledat stále těžší soupeře. V dalším zápase by se rád utkal s Tysonem Furym. Ten mu ovšem na pozvánku do ringu neodpověděl. Po výhře s Andersonem dále vyzval bojovníka Nathana Diaze či elitního boxera Canela Alvareze. Alvarez ale o souboj neprojevuje žádný zájem.

Anderson Silva ani přes porážku rozhodně neplánuje ve svých sedmačtyřiceti letech z ringu odcházet. Bojová umění jsou jeho koníčkem a nechal se slyšet, že příště by se s někým rád utkal v jiu-jitsu. Rodák z Brazílie je nejdéle vládnoucím šampionem za celou dobu existence UFC. Ustál šestnáct zápasů v kuse bez jediné porážky.

Paul i Silva si za účast na zápase přišli na slušné peníze. Silvovi by i přes porážku měla být vyplacena částka pět set dolarů, což je v přepočtu dvanáct milionů tři sta tisíc korun. Paul je na tom jakožto výherce o něco lépe. Za osmikolový zápas by si měl přijít na milion pět set tisíc dolarů, což je v přepočtu téměř sedmatřicet milionů korun.

Jake Paul kromě výhry a finančního ohodnocení získá také parťáka do jeho nového projektu. Před zápasem totiž se Silvou uzavřel sázku, ve které se legendární UFC bojovník zavázal, že pokud vyhraje, tak se s Paulem podílí na založení Unie pro zápasníky, jejíž cílem bude zajištění vyšších výplat hráčů a lepší zdravotní péče.