Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jake Paul: Z kontroverzního youtubera v boxera?

Začínal na YouTube, měl roli na Disney Channelu. Po letech kontroverzí a podivných eskapád se Jake Paul změnil. Ač je stále influencerem, začal se zaměřovat na box. A zatím se mu daří. Jeho poslední zápas ale zrušil, což se jeho soupeři moc nelíbí.
  7:00

Jake Paul je známý youtuber, kterého proslavila vtipná videa. Na YouTube má více jak 20 milionů sledujících, stejný počet lidí ho sleduje i na Instagramu. Vystupoval na Disney Channel, dělal hudbu a hojně se o něm mluvilo ve spojení s jeho kontroverzním chováním. V poslední době ale zásadně převrací směr své kariéry a zaměřuje se zejména na box. Pokud vyhraje následující turnaj, může začít cestu za sběrem cenných titulů.

První větší kotroverze Jake Paul vyvolal videem „I lost my virginity“ s bývalou přítelkyní. Oba zde byli polonazí a YouTube následně video smazalo. Další kritiku schytal například za používání takzvaného n-word. Jeho názory na pandemii covidu také vyvolaly mnoho emocí. Několikrát řekl, že pandemie ve skutečnosti neexistuje a všechna opatření by se měla zrušit. Nebyl daleko ani od obvinění za nevhodné sexuální chování. Postupně ale začal čím dál tím více energie dávat do tréninku boxu.

Cesta k boxu

Do světa boxu vstoupil teprve v roce 2018, ale daří se mu. Spolu se starším bratrem Loganem se přihlásili do amatérského zápasu „white-collar boxing.“ Zatímco Jake Paul se vrhnul do zápasu s youtuberem Dejim, nad kterým zvítězil, jeho starší bratr s youtuberem KSI prohrál. Mladší z bratrů následně v roce 2020 oznámil, že začne s profesionálním boxem a jeho prvním soupeřem byl AnEsonGib. Potkali se v Miami a Jake Paul se stal vítězem. Poté se utkal s NBA basketbalistu Natem Robinsonem, s tím opět vyhrál. Od té doby začal mířit stále výše.

Nenarazil ani s bojovníkem UFC Benem Askrenem, bývalým profesionálem v Bellator MMA. Další přišel na řadu Tyron Woodley, bývalý UFC šampion, toho Paul také překvapil a výhra byla na světě. Woodleyho porazil celkem dvakrát. Zapálení pro box se promítlo i do jeho youtubové tvorby, videa od té doby začal tvořit primárně o boxu. Za cíl si stanovil, aby se o něm mluvilo jako o známém boxerovi, nikoliv jako hvězdě sociálních sítí.

I’ve KO’ed everyone I’ve fought.

19. prosince 2021 v 6:29, příspěvek archivován: 29. srpna 2022 v 23:34

Nedávno měl dvakrát možnost proniknout mezi vrcholové zápasníky, ale z obou akcí sešlo. První možnost měl s Tommy Fury, kterého nevpustili do USA. Jednalo se o prvního profesionálního boxera, s kterým měl Paul bojovat. Nakonec byl nahrazen Hasimem Rahmanem, ten se ale nevešel do požadované váhy a Jake Paul zápas zrušil.

i’ve wanted this fight ever since Hasim ran his big mouth to me 2 years ago in the gym (swipe right) My brother and manager didn’t want me to take this fight. They said it was too much risk. The New York state athletic commission didn’t want to approve this fight because they said Hasim had too much experience for me. He has over 100 amateur fights. 10x more than Tommy… but i’m built different. I’m psychotic. CHAOTIC. PROBLEMATIC. But “he’s a heavyweight” they said. It don’t matter to me, i’m the fighting flea, they can’t hit me… I’m slippery like butter and with speed like no other. My power is unique and my style is sleek. i’ve made the toughest men weak. I’m not afraid of any man or what “can” happen. No boxer has taken this big of a risk this early in their career. They don't have my heart, they don’t have my soul, they don't have my drive, and they definitely don't have my team. Welcome to history. Take a picture.

Press conference and tickets on sale Tuesday July 12th, 1pm EST.

#PaulRahman

7. července 2022 v 16:30, příspěvek archivován: 29. srpna 2022 v 23:36

Rahman začal mladého influencera obviňovat, že před zápasem utíká. „Pokuta dvacet pět procent byla zahrnuta ve smlouvě z nějakého důvodu. Nikdy v historii boxu se nestalo, že by někdo zrušil zápas týden předem kvůli problémům s váhou. Snažil jsem se vám všem říct, že je to hvězda, která utíká před naším zápasem,“ nechal se slyšet. Kam bude Paulova kariéra směřovat dál, a zda se přeci jen jednou utká s profesionálním boxerem, se necháme překvapit.