Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Jake Paul | foto: Jake PaulAntiyoutuber.cz

Začínal na Vine, veřejně se urážel s vlastním bratrem. Kdo byl a je Jake Paul?

Jake Paul je jednou z postav, která na sociálních sítích působí už téměř deset let. Začínal na platformě Vine, nejvíc se proslavil jako youtuber. Založil Team 10, vedl veřejný sport s vlastním bratrem. Kdo je Jake Paul a jaká byla jeho cesta od Vine až k boxování?
  14:00

V poslední době slýcháme jméno Jake Paul zejména ve spojení s boxem. Nebylo tomu tak ale vždy, proslavil se jako youtuber a viner, objevoval se i v pořadu Bizaardvark na Disney Channel. Kontroverze a společensky nevhodné názory jsou jedním z důvodů, proč ho zná téměř celý svět. Obvinění z trestného činu a z psychického a fyzického trýznění jsou součástí jeho života. Kdo byl a je Jake Paul?

Jako první hvězda aplikace Vine se svojí show v televizi si přišel na slušné peníze. V roce 2016 si tak pronajal sídlo pro Team 10. Co je Team 10? Šlo o skupinu lidí s dosahem na sociálních sítích, kteří si společně pomáhali ke zvyšování své popularity pomocí vzájemné propagace a sdíleného prostředí. Jednoduše řečeno spolu ve vile bydlelo několik slavných youtuberů. Celý koncept vedla korporace Teen Entertainment and Media Kingdom založena Jakem Paulem.

Influenceři v domě navazovali vztahy, a to i ti intimní. Jake Paul chodil s Alissou Violet, kterou následně z Teamu 10 vyhodil a obvinil ji z toho, že ho podvedla. Fanoušky to překvapilo, jelikož pár neustále postoval zamilované fotky. Alissa Violet si to nenechala líbit a z podvádění naopak obvinila nadějného boxera. Následně na sebe házeli špínu na YouTube. Jake byl dokonce bývalou polovičkou obviněn, že ji psychicky i fyzicky trýznil.

Netrvalo to dlouho a Jake Paul způsobil další poprask. S Teamem 10 vydal diss track s názvem It’s Everyday Bro. Hlavním motivem textu je hlavně to, jak je Jake Paul úspěšný, všechno se mu daří a má hodně peněz. Naráží i na Alissu Violet, o které se nevyjadřuje zrovna pozitivně. Na YouTube má diss track téměř 300 milionů shlédnutí, ale zároveň se umístilo na předních příčkách videí s nejvíce dislikes. Alissa Violet si to ovšem nenechala líbit a natočila video, ve kterém prozradila vše, co se v Teamu 10 děje a jak Jake Paul všechny ovládá a nutí jim denní režim. Prozradila i, že mu členové Team 10 museli odevzdávat 20 procent z jejich příjmů. Nesměli si bez dovolení do domu nikoho zvát, ale on si tam bral prostitutky.

Celá kauza vyeskalovala tak daleko, že Alissa Violet spolu s raperem Rice Gumem natočili o Jake Paulovi diss track.

Na video Jake Paula reagoval i jeho starší bratr Logan. Natočil svou odpověď na It’s Everyday Bro, kterou pojmenoval The Fall Of Jake Paul. Celý text písně je jeden obrovský diss na mladšího bratra. Utahuje si z jeho účinkování na Disney Channelu, naráží na to, že k úspěchu se mladší z bratrské dvojice dostal právě i díky Logan Paulovi. Asi největším šokem pro obecenstvo bylo, že se v klipu objevila i Alissa Violet. Celý klip pak končí tím, že se Logan Paul a Alissa Violet téměř políbili.

Podle některých fanoušků youtuberské scény byla diss tracková válka mezi bratry Paulovými jedním z vrcholů tvroby na YouTube. „Upřímně, to byly nejlepší časy YouTube, teď je to docela nuda,“ píše jeden z komentujících. Další se přidávají s tím, že jsou nadšení, že celé drama mohli prožívat online živě.

Team 10 s problémy stále nepřestával a se svými věčnými party dělali peklo sousedům. Na pozemku byl obrovský hluk, jednou pak Jake Paul zapálil nábytek a dým se valil přes celou čtvrť. Všechny tyto problémy pobouřily Disney Channel a domluvili se s Jake Paulem na konci v jejich show. Mnoho fanoušků věří, že dohoda nebyla jednostranná a Disney už nesnesl, že v jejich show, kterou sleduje mnoho dětí, účinkuje někdo takový.

Xenofobie a Jon Mariánek

Dále se o Paulovi mluvilo ve spojení s xenofobními názory. Vydal také omluvný track, kde si stěžoval na to, že všichni řeší jen jeho kontroverze, ale nikdo si nevšímá toho všeho, co dělá. Bývalí spolužáci o něm na sociálních sítích začali psát, že je šikanoval. Obvinil nového přítele Alissy Violet, že napadl jeho asistentku. Následně natočil omluvné video. To mu ale moc nepomohlo a ztratil cca 60 tisíc followerů.

V roce 2020 byl vidět, jak rabuje v arizonském supermarketu během protestů Black Lives Matter. Za to byl obviněn z trestného činu porušování domovní svobody a nezákonného shromažďování. Tím jeho podivné chování to nekončí. Během pandemie covidu, jíž opovrhoval, uspořádal u sebe doma obří party. Těsně po party do jeho domu vrhla FBI.

V Česku se proslavil i pomocí Jona Mariánka, který mu dělá obsahového manažera a střihače videí. Společně natočili i několik videí. Jake Paul provedl tolik bizarních věcí, které ho proslavily. Jeho názory jsou i nyní velmi kontroverzní Například koronavirus označuje za hoax. Se začátkem boxerské kariéry se postupně zklidnil a problémů dělá stále méně. U sportu plánuje zůstat, takže je možné, že o jeho problémech uslyšíme stále méně.