Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Jake Paul | foto: IG: @jakepaulAntiyoutuber.cz

Jake Paul vyhlásil soutěž o milion dolarů. Vyhrát ale moc nejde, jde jen o reklamu na aplikaci

Influencer a boxer Jake Paul má na svém kontě miliony dolarů. Nijak ho proto nemrzí, když se vystaví riziku, že o jeden milion přijde. Na svém kanále vyhlásil soutěž, ze které si výherce odnese milion dolarů, ovšem šance na výhru jsou minimální.
  14:16

Youtuber Jake Paul patří mezi nejznámější influencery na světe. Na svém youtubovém kanálu má přes 20 milionů odběratelů. Jeho videa bývají často kontroverzní, občas i na hraně zdraví. Velkou pozornost si v posledních letech získal díky zahájení boxerské kariéry, kdy porážel světové zápasníky. Není tedy divu, že si za svou kariéru přišel k velkému množství peněz. A právě to nyní nabízí i svým fanouškům.

V sobotu Paul zveřejnil video na svém YouTube kanále, které začíná tím, že je vlečen za čtyřkolkou ve sněhu. Jako další vyhlásil soutěž o jeden milion dolarů, což je v přepočtu zhruba 22,2 milionů korun. Ve videu tím především promuje svoji vlastní sázecí společnost Betr, která má i vlastní aplikaci. Za aplikaci byl ovšem hodně kritizován, kvůli svému postoji k podporování gamblingu a zvoleným kurzům, které aplikace nabízí. Kritiky se také dočkal za spolupráci při svých boxerských zápasech, kdy se dalo sázet i skrz jeho aplikaci Betr.

Pro účast v soutěži je nutní si právě aplikaci Betr stáhnout. Další z podmínek je ovšem ta, že musíte být při stahování v Ohiu, tedy státu, ze kterého Paul pochází. Musíte se zaregistrovat, a vsadit si třicet malých sázek a všechny je vyhrát. Pokud budete první, komu všechny sázky vyjdou, údajně obdržíte výhru milion dolarů.

Jenomže ani sám Jake Paul nevěří, že se někomu podaří vyhrát. „Stáhněte si Betr, začněte hrát a sázet, ale je to velmi těžké, v podstatě nemožné,“ řekl Paul ve videu. Je tedy jasné, že mu jde pouze o to, aby přilákal na svou sázkařskou platformu co nejvíce lidí, pod záminkou udržet si je kvůli dalším sázkám a vydělat tak mnohem více peněz. Ovšem pro Paula samotného je to jedna velká sázka. Šance na výhru je sice velmi nepravděpodobná, ovšem je to pořád šance. A jeho fanoušci v Ohiu se do hry s chutí pustili. Sociální sítě, především Instagram, začaly zaplavovat příspěvky lidí, co se zapojili do hry, ve kterých sdílí svojí úspěšnost v zatím vyhraných sázkách.

Ve zbytku videa Paul sedí v křesle ve svém domě, kde mu kameramana dělá jeho matka a vzhledem k nízké pravděpodobnosti výhry nakonec nabídne, že v případě, kdyby nikdo nevyhrál, daruje tomu, kdo se nejvíc přiblíží k hranici třiceti vyhraných sázek padesát tisíc dolarů, což je zhruba něco málo přes milion korun. Stále je to ovšem pro Paula skvělá reklama pro aplikaci, kterou vlastní a způsob jak si na ni co nejrychleji nahnat hromadu lidí. Nabídka vyhrát totiž platí pouze do konce ledna.

Ve videu také Paul kritizuje ostatní sázkařské organizace a snaží se svým fanouškům vysvětlit, že jedině jeho aplikace Betr jim zaručeně vydělá velké peníze. Dále si také chválí enormní nárůst uživatelů, kteří začali aplikaci používat. „Před čtyřmi měsíci jsem říkal, že Betr převezme celé toto odvětví a měl jsem pravdu. Právě se to děje. Je to nejrychleji rostoucí aplikace ve Spojených státech,“ oznámil Paul. Ovšem že je to především na základě velice podezřelých okolností už nezmínil.

Témata: Jake Paul