Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jake Paul a Tommy Fury | foto: instagram.com

Jake Paul poprvé v životě prohrál. Možná i kvůli kletbě rappera Drakea

Jake Paul prohrál zápas s Tommym Furym. Poprvé si tak po sérii šesti vítězství připsal porážku. Paul, který se proslavil hlavně jako youtuber, ale překvapil svými výkony nejednoho diváka. Po zápase se oba muži dohodli, že se utkají i v odvetě. Smolařem zápasu je rapper Drake, který si na Paula vsadil 400 tisíc dolarů a prohrál. Na internetu se lidé smějí tomu, že je to celé jeho chyba.
  12:20

Jake Paul poprvé v ringu poznal, co je to prohrát. Tommy Fury ho totiž v neděli porazil. Po velmi tvrdém zápase mu připsali rozhodčí výhru na body. Fury si tak připsal deváté vítězství v profesionálním boxu. Po té, co se Paul a Fury rozcvičili v šatně, vydali se oba do boxerského ringu. Už při nástupu obou boxerů bylo mezi diváky cítit velké napětí. Fury v bílých trenkách a Paul v černých si společně plácli rukavicemi uprostřed ringu a zápas začal. Od prvního kola bylo jasné, že to nebude ani pro jednoho jednoduchý zápas. Hned od začátku se do sebe oba pustili velmi tvrdě a už po pár sekundách je musel rozhodčí od sebe odtrhnout.

Paul byl aktivní a snažil se Furyho rozhodit údery přední ruky. Fury však dostatečně pracoval na nohou a vyhýbal se. Paul vyslal několik tvrdých úderů, kterým se Fury vyhnul a oplatil je svými. I Paul ze začátku dokázal úspěšně tvrdým ranám uniknout. Jen několik sekund před koncem prvního kola se však dostal pod sérii úderů, kterými ho Fury zasypal. Dobře se bránil a proto ho ohrozily pouze dva z nich. Druhé kolo, více svižnější, patřilo Paulovi. Úspěšně trefoval a byl aktivnější. Fury několikrát Paula zasáhl, ovšem více úderu schytal. Ve třetím kole se Fury více opřel do tempa zápasu a několikrát tvrdě zasáhl Paulovu hlavu. Bylo vidět, že Paulovi se to nelíbí, protože se Furyho neustále chytal. Zasáhl Furyho přední rukou a zase se stáhl.

Ve třetím kole Fury ohrozil Paula dobrou kombinací a fanoušci ho povzbuzovali nadšeným křikem. To Furymu pomohlo a bylo na něm vidět, že si začíná věřit. Kombinace opakoval a Paul si s nimi moc nedokázal poradit. Na konci čtvrtého kola mu rozhodčí strhli jeden bod, kvůli údajnému udeření hlavou. To se Paulovi nelíbilo a začal více tlačit. Několikrát se mu podařilo dostat na krátkou vzdálenost k Furymu a tam velmi tvrdě zasáhnout. V polovině posledního kola Fury klesl na zem po Paulově úderu, okamžitě se však zvedl. Rozhodčí Furyho počítal a zápas pokračoval. Do poslední chvíle tak nebylo jasné, kdo vyhrál. Rozhodčí ale nakonec zvedli ruku Tommyho Furyho, který začal spolu se svým týmem bouřlivě jásat.

Paul sice poprvé prohrál, dočkal se však velikého obdivu a podpory za výkon, který předvedl. Jeho zápas dokonce ocenil i sám Fury, který si k němu po výhře našel cestu v ringu. „Velký respekt pro Tommyho za jeho výhru. Nesuďte mě za vítězství, ale za moje prohry. Vrátím se zpět. Myslím, že si zasloužíme odvetu, protože to byl dobrý a těsný zápas. Nechápu sice hodnocení rozhodčích, ale to je prostě box. Já jsem už vyhrál v životě ve všech směrech. Mám úžasnou rodinu, úžasné přátele a užasnou práci. Nikdy jsem si nepředstavoval, že ji budu dělat. Vrátím se zpět do tělocvičny, budu pracovat a poté se zase vrátím k zápasení, protože si myslím, že jsme dnes předvedli skvělou show,“ řekl Paul v pozápasovém rozhovoru.

Furyho po zápase přemohly emoce a rozbrečel se. „Během posledních pár let je tohle to, co můj život upevnilo. Dnes večer jsem si vytvořil svůj vlastní odkaz. Já jsem Tommy Fury. Tento zápas bych chtěl věnovat svým holkám doma. Miluji vás, chybíte mi a už se nemůžu dočkat, až vás znovu uvidím. Měl jsem sen a vizi, že zápas vyhraji a nikdo mi nevěřil. Chtěl bych poděkovat Saudské Arábii, že jsem tu mohl být. Budu větší a silnější takže pokud chce Paul odvetu, má ji mít,“ nechal se po zápase slyšet Fury.

Fury dokázal, že nemá své příjmení náhodou. Byl outsiderem, hodně lidí mu psalo nenávistné komentáře, že nemá šanci Paula porazit a také že je omylem celé rodiny. To všechno se mu však nyní podařilo vyvrátit. Spousta lidí si vsadilo na Paula, o peníze tak ale přišli. Kanadský rapper Drake dokonce vsadil neuvěřitelných 400 tisíc dolarů na to, že Paul vyhraje knockoutem. Pokud by se to podařilo, vyhrál by díky kurzu 3,6 asi 1,44 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 32 milionů korun.

Jenže to není poprvé, co známý hudebník vsadil na sport a prohrál. Je to dokonce už tak časté, že se na sociálních sítích mluví o takzvané „Drakeově kletbě“. Vsadil v minulosti na Conora McGregora, Anthonyho Joshuu, Kamaru Usmana, ale i na řadu dalších. Teď i na Jakea Paula. Jeho neúspěšné sázení je už tak známé, že se tomu na tiskové konkurenci po zápase sám poražený Paul smál. „Sakra, je to Drakeova chyba! Brácho, proč jsi mi to udělal?“ smál se Paul. Dodal ale, že samozřejmě ví, že to je jeho vlastní chyba, ale že v minulosti na něj Drake sázel a vyhrál. Ve výsledku tak podle Paula nic neprodělal.

Témata: Jake Paul