Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Jake Paul porazil v zápase Andersona Silvu. | foto: Profimedia.cz

Konec boxerské kariéry někdejšího youtubera? Podle většiny je jeho soupeř jasným favoritem

Jake Paul se utká s Tommym Furym 26. února. Před několika dny byl zápas oficiálně potvrzen. Fury má ale velké předpoklady k tomu, aby Paula porazil. Mají za sebou první staredown, během kterého proběhla i potyčka.
  9:43

Kontroverzní youtuber Jake Paul se 26. února utká s boxerem Tommym Furym. Po dlouhém odkládání se oba zápasníci dohodli na finálním termínu. Paul má ve své kariéře boxera šest zápasu bez porážky, Fury osm, také bez porážky. Tento zápas by měl být ale pro Paula nejtěžším ze všech. Své skóre si totiž vybudoval v zápasech, kdy ani jeden z jeho soupeřů nebyl profesionální boxer. Porazil sice MMA zápasníky, nikdo z nich však neměl ve své MMA kariéře dominantní styl boxu.

Tommy Fury, mladší bratr mistra světa v těžké váze Tysona Furyho, se naopak může pyšnit skvělou kariérou mezi profesionálními boxery. Navzdory tomu, že spousta lidí ho označuje za člověka, který se pouze veze na vlně slávy díky jménu svého bratra, dokázal, že tomu tak není. Před rokem například dokázal už ve druhém kole knouckoutovat boxera Scotta Williamse, kdy po celou dobu jasně dominoval. Mnozí se domnívají, že i v zápasu proti Paulovi bude převládat právě Fury. Má větší rozpětí rukou, dokáže být rychlý a dobře se hýbat.

Paul oproti tomu umí zasadit tvrdou ránu. Jenomže není tolik zkušený, co se týče samotného boxu. Vidět to bylo například v jeho posledním zápasu s bývalým UFC bojovníkem Andersonem Silvou. Paul sice zvítězil na body, ovšem Silva mu jasně ukázal, v čem má mezery oproti zkušeným bojovníkům. Fury se však v boxerském prostředí pohybuje už řadu let, proto je pro mnohé jasným favoritem.

„Chci, aby ses na věc díval objektivně. Způsob jakým Fury zasazuje údery, jak vypadají jeho kombinace a jak soupeře ukončuje, je prostě čistě profesionální. Pokud si to nepřiznáš tak jsi hater,“ řekl ve svém podcastu Joe Rogan, který se často tématem bojových sportů zabývá. Paul teď tedy víc než kdy dřív musí prokázat svoje kvality, protože Fury opravdu není žádný amatér.

Oba boxeři mají také za sebou svůj první staredown. Ten proběhl uprostřed ringu v Londýně. Celý střed se vyostřil v potyčku a musel je rozdělit tým jejich lidí. „26. února tahle sra*ka, která se tu drží už dlouho, skončí. Není mi padesát, ani čtyřicet, nejsem ani zápasník MMA, boxuji celý život a přísahám bohu, že to s tebou skončím,“ nechal se slyšet Fury během střetu. Paul na něj reagoval s naprostým klidem.

„On zápasí s taxikáři které ani nedokázal knockoutovat, nemá tvrdou bradu, celé to je vtip. 26. února tě ukončím a ty už to víš. Budeš pod obrovským, nejsi připraven na tuhle chvíli. Všechno co teď cítíš je falešné sebevědomí. Navíc můžeš ztratit daleko víc než já. Tvoje rodina tě odepíše po tom, co tě ku*va sejmu,“ odpověděl Furymu Paul.

Celý střet sledoval také starší bratr Furyho Tyson Fury. Ten se celou dobu smál show, jakou oba zápasníci předváděli. Jake Paul ale svým haterům dokázal, že nemá strach postavit se jakékoliv výzvě. Mnozí ho totiž kritizovali právě za to, že nikdy nezápasil s profesionálními boxery. On sám vyzval nejen Furyho, ale také Floyda Maywethra, který je považován za nejlepšího boxera všech dob. Starší z bratrů Paulových Logan, s Maywathrem zápasil, nedokázal ho však porazit. Celý zápas mezi Paulem a Furym, můžete sledovat zakoupením PPV za 50 dolarů.

Témata: Jake Paul