Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jake Paul a Tommy Fury | foto: Instagram.com

Jake Paul a Tommy Fury už znají datum zápasu. Fury je pod tlakem vlastní rodiny

Jake Paul a Tommy Fury se po dlouhém odkládání utkají 25. února v Saudské Arábii. Boxerský novinář to potvrdil na Twitteru. Furyho rodina ho má za jasného favorita.
  14:50

Jake Paul se konečně dočkal už dvakrát odloženého zápasu s Tommym Furym, který se jednou zranil a po druhé mu byl odepřen přístup do USA. Paul je youtuber, který je v poslední době známý tím, že začal boxovat. Všechny totiž překvapil, když začal porážet jednoho soupeře za druhým. Navíc knockoutoval i bývalé hvězdy UFC Tyrona Woodlyho a Bena Askrena a na body zvítězil nad Andersonem Silvou.

To, že umí boxovat už dokázal celému světu a po zápasech vždy oznamoval, koho by chtěl za svého dalšího soupeře. Jedním z nich byl i Tommy Fury, bratr legendárního boxera Tysona Furyho. Tommy Paulovu výzvu přijal a se svojí bilancí 8-0 v profesionálním boxu je u většiny fanoušků jasným favoritem. Ovšem zatím se zápasu nedočkali.

Zápas byl naplánovaný už dvakrát, naposledy 6. srpna loňského roku a to dokonce v newyorské Madison Square Garden. Jenomže Furymu byl odepřen vstup do USA kvůli údajným vztahům s irským mafiánem Danielem Kinahanem, který je zároveň boxerským promotérem. Paul se tedy ani napodruhé nedočkal a jak je jeho zvykem, začal na sociálních sítích říkat, že se před ním Fury schovává. Nyní se však zdá, že se Paul konečně dočká svého vytouženého soupeře.

Nové datum zápasu

Zápas se má totiž nově konat 25. února v Saudské Arábii. Oba zápasníci se údajně na novém datu dohodli a podepsali smlouvu. Na svém twitterovém profilu se objevila zpráva od amerického sportovního novináře Ariela Helwaniho, který se specializuje na bojové sporty. „Jake Paul vs. Tommy Fury už je podle zdrojů hotová věc, proběhne to 25. února,“ stálo v jeho příspěvku. Fanoušci začali pod příspěvkem okamžitě vést debatu, kdo z boxerů vyhraje a jakým způsobem. Jake Paul však navzdory své krátké boxerské kariéře dokáže překvapit, proto rozhodně není podceňovaný.

Na Furyho je vyvíjen velký tlak ze strany jeho rodiny. K zápasu se totiž vyjádřil starší bratr Furyho, světový šampion v boxu Tyson Fury. Podle něj nemá Paul šanci a jeho mladší bratr ho určitě knockoutuje. „Bude to zábava a já očekávám, že ho Tommy uzemní. Pokud ne, může zůstat v Saudské Arábii,“ řekl Tyson Fury v rozhovoru pro TalkSport. John Fury, otec obou boxerů, se už dříve nechal slyšet, že pokud Fury nad Paulem nezvítězí, měl by odejít do předčasného důchodu.

Na jedné straně je tedy Fury s profesionální bilancí 8-0, který může být po případné prohře ostudou pro svou rodinu, na druhé straně Paul, který má vítězné skóre 6-0 a který dokázal porazit světové zápasníky. Je tedy jasné, že pokud v předzápasovém procesu proběhne vše tak jak má, můžeme se těšit na velkolepou podívanou. Celý zápas spadá pod organizaci ShowTime a bude možné si zakoupit PPV, které stojí 75 dolarů.

Témata: Jake Paul