Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Jakea Paula čeká další zápas | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Jake Paul prochází tvrdou přípravou na zápas. Za 5,5 milionu korun se nechal potetovat

Jake Paul se ke konci února utká s Tommym Furym. Bude to první profesionální boxer, kterému se postaví. Jeho příprava se proto velmi zpřísnila a Paul se musí nutit pokračovat dál. Mezi trénováním se ale nechal potetovat a dostal za to 5,5 milionu korun.
  15:30

Jake Paul se chystá 26. února zápasit s Tommym Furym. S mladším bratrem světového šampiona v těžké váze v boxu Tysona Furyho, se Paul utká rovněž v boxu. Paul je sice amatér, na druhou stranu zatím dokázal porazit několik zápasníků MMA, kteří zápasili v největší světové organizaci UFC. Všichni ho ovšem konfrontovali s tím, že nikdo z jeho soupeřů nebyl profesionální boxer. Na základě toho se Paul rozhodl, že vyzve boxera Tommyho Furyho.

Pro Paula to znamená naprostou změnu jeho trénování. Dříve totiž čelil pouze MMA zápasníkům, ovšem nyní musí jeho boxerské schopnosti obstát proti profesionálovi. Paul proto svou přípravu bere vážněji než kdy dřív. Jeho příprava obsahuje velké množství prvků. Na svátek svatého Valentýna se například Paul ponořil do vany plné ledu, kde musel určitou dobu vydržet. Začal také posilovat krční a zádové svaly. Na hlavu si nasadí zvláštní koženou čepici, ze které visí popruh. Na ten se nasadí závaží a Paul poté v sedě zvedá hlavu nahoru a dolů.

Co se týče sparringů, jeho tým, v čele s hlavním trenérem Benjaminem Floresem, sehnal tři muže, kteří jsou fyzicky nejvíce podobní Furymu. Tým ovšem nechce prozradit počet sparringů, ani nechce zveřejnit záběry z nich. Paul také velmi intenzivně trénuje s boxerskou hruškou, kde je vidět obrovský posun od dob jeho začátků. Paul také musí velmi zpevnit svoje břicho. Musí dělat takzvané „sklapovačky“, které mu v tom pomohou. Ovšem nejenom klasické, ale z pozice na boku. Pevné břicho mu totiž pomůže lépe snášet údery na tělo.

Fyzičku a dýchání řeší Paul jedním z nejjednodušších způsobů. Tráví několik desítek minut na běžícím páse, přičemž dělá stínový box. Z jednoho videa je ovšem vidět že Paul si naložil opravdu moc. Je na pokraji svých sil a sotva se drží na nohou. V tu chvíli mohou člověka přepadnout špatné myšlenky a nálada. Právě proto je Paul v neustálém obklopení svého týmu, který ho nutí neustále pokračovat dál.

Paul má díky tomu vysoké sebevědomí a dokáže se posouvat. Součástí týmu je i mentální kouč, který učí Paula pracovat s vlastní psychikou, což je pro zápasníky velmi důležité. Když si totiž dokážou vytvořit dostatečně pevnou vůli, mají často v zápase právě díky tomu sílu zvednout se a pokračovat. „Já Jake Paul knockoutuju sra*ku Tommyho Furyho. Ztrapním ho a porazím ho. Jsem z jiného těsta,“ hecoval se sám Jake Paul.

Kromě trénování má ovšem Paul i nadále tendenci dělat kontroverzní věci. Jeden z promotéru alkoholu značky Au Vodka, s Paulem udělal velmi zajímavou sázku. Když si totiž Paul nechá na ruku vytetovat obrázek láhve s logem značky, dostane od něj v hotovosti 250 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 5,5 milionu korun. Paul souhlasil a nechal se potetovat. Během toho seděl na zlatem křesle, které připomínalo spíše trůn, kde popíjel drink. Podobnou věc už jednou Paul udělal, a sice v době kdy jeho bratr Logan Paul zápasil s Floydem Maywathrem. Tenkrát se s ním Paul dostal do konfliktu a následně mu sebral čepici se slovy „gotcha hat“. Následně si slova nechal vytetovat na nohu a pod ně obrázek kšiltovky.