Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Jake Paul | foto: Antiyoutuber.cz

Jake Paul bude poprvé zápasit v MMA. Furymu nabídl za zápas 2,5 milionu dolarů

Jake Paul vstupuje do ligy PFL. Jeho další zápas se blíží a bude podle pravidel MMA. Poprvé tedy vstoupí do světa smíšených bojových umění. Vyzval i známého profesionálního zápasníka Natea Diaze na dvou zápas. Jeden by proběhl podle pravidel boxu a druhý podle MMA.
  14:30

Pětadvacetiletý youtuber a boxer Jake Paul alias Problem child konečně vstupuje do světa MMA. Podepsal smlouvu s Ligou profesionálních zápasníků ve smíšeném bojovém umění PFL. Jeho zápasy v MMA se blíží, stále však bude zápasit i podle pravidel boxu.

„Teď už mi hejtři nemůžou nic říct. Podepsal jsem smlouvu s PFL a budu dělat MMA. Tak kdo to chce? Nate? Nate,“ sdělil Paul svým fanouškům na Instagramu vstup do PFL, přičemž vyzval profesionálního zápasníka smíšených bojových umění Natea Diaze.

Nově vybudovaná divize v americké PFL lize obsadí Paula jako hlavní tvář organizace, přičemž by měl také získat podíl v celé organizaci. Pro Paula se jedná o finančně velmi výhodnou nabídku, jelikož nejméně padesát procent ze zisku z prodaných PPV by mělo být rozděleno mezi bojovníky. Je to mnohem víc, než kolik si vydělají například profesionální zápasníci v konkurenční organizaci UFC. Těm jde totiž někdy i méně jak dvacet procent ze zisku.

„Jak všichni víte, tak jsem se vždy snažil o to, aby se plat zápasníků zvýšil. Naši zápasníci budou dostávat padesát procent z příjmů. Ano slyšeli jste správně. Není to jak v UFC, kde můžete dělat jen to co vám řeknou,“ svěřil se Paul na svém Instagramu.

Paulův spor s ředitelem organizace UFC Danou Whitem je známá věc. Dříve sám poukazoval na fakt, že je zápasníkům vypláceno příliš málo peněz. Svým vyjadřováním se Paul často označuje za ochránce práv bojovníků. To vše nese ovoce, jelikož v nové divizi bude postaven do oficiální pozice s názvem ředitel pro obhajobu zápasníků. Jeho hlavním úkolem v organizaci mimo jeho vlastní zápasy bude promovat vše ohledně zápasů na svých platformách.

„Jsem tomu tak oddaný, že jsem Nateu Diazovi navrhl dvou zápasovou smlouvu. Poprvé budeme zápasit v Boxu a následně v MMA,“ doplňuje Paul. Ten měl již v minulosti jisté neshody s profesionálním umělcem smíšených bojových umění Nateem Diazem. „Diazi! Souhlasím, že budeme zápasit v tvém vlastním sportu. Pojďme to uskutečnit,“ vyzývá k dvou zápasu Paul Diaze.

Spor mezi Paulem a Tommym Fury je dlouho známá věc. V minulosti spolu měli zápasit dvakrát. Ani jeden zápas se však kvůli Furymu neuskutečnil. Paul je už dle jeho slov unaven z Furyho. Momentálně mu tak údajně nabídl smlouva na dva a půl milionu dolarů za boj s ním. „Toto přesné tvrzení nemohu potvrdit ani vyvrátit. Mohu však potvrdit, že Tommy Fury nikdy neuvidí takové peníze, které jsou mu nabídnuty, aby se mnou vstoupil do ringu. A přesto je stále na útěku,“ napsal Paul na svůj Twitter.

Témata: Jake Paul