Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Matouš Kaluba a Jakub Šorm | foto: Antiyoutuber.cz

Z redakce do klece: Konec pivního pupku. Jakub Šorm se pokusí změnit z kancelářské krysy na bojovníka MMA

Může se z absolutního začátečníka stát zkušený bojovník? To je otázka, na kterou bude redakce Antiyoutuber.cz společně s Jakubem Šormem v následujících dvou měsících hledat odpověď. Na vlastní kůži si redaktor vyzkouší, jaké to je se připravovat na zápas podle pravidel MMA. To s sebou přináší nastavení tvrdého cvičebního režimu, kdy bude muset překopat jídelníček a ukázat, co dokáže i úplný začátečník. Jeho cesta zápasníka právě začíná. Vyvrcholí 9. prosince na galavečeru Red Face.
  18:00

Striktní jídelníček, méně času na zábavu a osobní život a hlavně tvrdé tréninky, pot a bolest. To stojí v cestě každému, kdo se chce stát zápasníkem v kleci. Mnoho lidí tyto překážky zlomí, když se však bojovník zajede do rutiny cvičení, výsledky mohou být hlavně pozitivní. A přesně to se rozhodl, že si chce vyzkoušet redaktor Antiyoutuber.cz Jakub Šorm.

S bojovými sporty osobní zkušenosti nemá, o zápasnících, kteří si to rozdávají v kleci, však pravidelně píše. I proto si teď na vlastní kůži vyzkouší, jaká jejich cesta do klece je. Ve své přípravě na zápas chce hlavně ukázat, že i naprostý začátečník může začít takřka z nuly a někam se vypracovat.

Jeho cíl je poměrně blízko, už 9. prosince je na programu třetí galavečer bojové organizace Red Face, kde se proti sobě v kleci postaví řada známých bojovníků. Zápasit tam bude ale právě i Jakub Šorm. Podle pravidel MMA si to na galavečeru rozdá s rapperem Nenadem Plešem alias Nenym.

REDFACE CHALLENGE @kubasorm

10. října 2023 v 19:44, příspěvek archivován: 12. října 2023 v 11:24

V pravidelném deníčku „Z redakce do klece“ bude z blízkosti ukazovat, jak jeho příprava na zápas vypadá. I kvůli tomu, že nikdy nezápasil a přesně neví, do čeho jde, to bude místy drsná a upřímná zpověď.

Na sport a tvrdé tréninky je Kuba Šorm však zvyklý, věnoval se totiž atletice, fotbalu, ale i tvrdému ragby. Časy, kdy se naplno věnoval sportu, jsou však už dávno pryč. I to ho k zápasu v Red Face a k přípravě na něj motivovalo, chce se totiž někam posunout a vyzkoušet si něco nového.

Jde pro něj o zcela novou zkušenost, kterou chce už dlouho podstoupit. Bojové sporty ho vždy velice lákaly a nyní přišla ta ideální možnost si je naplno vyzkoušet. „Vyzkoušet si MMA je pro mě veliká výzva. Jsem velký fanoušek bojových sportů a těším se, jak se poperu se samotnou přípravou. Sportů jsem od dětství vyzkoušel hned několik a nyní zkrátka přišlo na řadu MMA. Je to pro mě přirozený krok,“ říká Šorm.

Antiyoutuber pro vás krvácí 9.12.Unyp Arena @redface.cz #antiyoutuber #antiyoutubercz #antiyoutuberprovaskrvaci #redface #neny

28. září 2023 v 11:52, příspěvek archivován: 12. října 2023 v 11:24

Chce však ale také ukázat, že i někdo, kdo se živí kancelářskou prací a většinu dne tráví s počítačem u stolu, se umí zvednout a něco se sebou udělat. „Rozhodl jsem se, že chci změnit svůj život a právě proto jdu do Red Face výzvy, abych ukázal, že se dokážu z nikoho vypracovat na někoho,“ říká Šorm. Změna jídelníčku a hlavně také váhy je důležitá. „Dlouhodobě jsem nejedl příliš zdravě a k tomu se množily večírky. Dostal jsem se na váhu čtyřiadevadesát kilo a začal mi růst pivní pupek, no a to já prostě nechci. Takže jsem se rozhodl totálně změnit svůj životní styl,“ vysvětluje Šorm.

Jedná se o těžkou výzvu. Jeho cesta začíná už nyní o víkendu, kdy se vydává na obtížný zápasnický kemp, kde si ho pod svá křídla vezme zkušený bojovník a trenér Tomáš Peleška. Jedná se o ostříleného bojovníka a momentálně i aktivního policistu, který se nebojí snad žádné výzvy. Má za sebou spoustu úspěchů včetně například prvního místa na mistrovství České republiky v Muay Thai, či druhého místa na mistrovství Evropy v Brazilském jiu-jitsu. „Doufám, že dostanu pořádně do těla, protože je potřeba začít makat. Do přípravy chci dát úplně vše, aby to vyšlo,“ vysvětluje Šorm.

Já myslím že dobrý⚽️

24. dubna 2022 v 20:39, příspěvek archivován: 12. října 2023 v 11:24

Je jasné, že se bude potýkat s novými věcmi, na které nebude vědět, jak reagovat. Tím vším své čtenáře provede redakce Antiyoutuber.cz nejen na webu, ale i na sociálních sítích. Postupně bude informovat o změnách, které na sobě pociťuje, například co se týče váhy, či fyzické a psychické připravenosti.

Témata: Jakub Šorm