Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Nebyl na ledě, ale lidé ho označují za nejlepšího hráče na mistrovství. Komentátor Voráček baví národ

Mistrovství světa v ledním hokeji je v plném proudu, a česká reprezentace bojuje, co to jen jde. Poslední zápas se Švýcary však bohužel nedopadl zrovna nejlépe. Lidé na sítích ale nezoufají. Máme perfektní hráče, kteří ani nejsou na ledě, tvrdí někteří. Někdejší kapitán národního týmu Jakub Voráček se usadil za mikrofon a vtipně komentoval zápas.
  10:04

Hokejové mistrovství světa neláká jen známé influencery či politiky. Na zápasy české reprezentace pravidelně chodí i stará garda hokeje. Zatímco si Jaromír Jágr užívá VIP sekci, podepisuje dresy a natáčí dojemná videa, Jakub Voráček pracuje. Právě on je mnohými lidmi na sítích označován za momentálně nejlepšího hráče české reprezentace. Místo bruslí si na sebe však do O2 areny vzal žabky a kraťasy. V těch se usadil vedle komentátora České televize Roberta Záruby a hned se pustil do spolukomentování zápasu. Svými vtipnými a trefnými poznámkami si u lidí na sítích vysloužil titul nejlepšího hráče české reprezentace, který se ani neobjevil na ledě.

Po napínavých a úspěšných dvou zápasech s Norskem a Finskem přišla ostrá realita v podobě Švýcarska. Národní tým, který momentálně vede skupinu A, dal české reprezentaci pořádně zabrat. Ti se ale nedali a předvedli perfektní výkon. Ten český tým proti houževnatému soupeři dostal až do prodloužení a na nájezdy. Až do poslední sekundy byl zápas pořádně napjatý a plný emocí. Nakonec však český tým podlehl Švýcarům a v důležitém zápase o pořadí v tabulce prohráváme.

Fanoušci si neužili jen napínavé a záživné souboje na ledě, ale i jejich komentování. Vedle známého Roberta Záruby se usadil slavný hokejista Jakub Voráček, který s ním celý zápas spolukomentoval. Jak to, že se ale neobjevil na hřišti? Minulý měsíc pro web irozhlas.cz uvedl, že jeho těžší zranění mu momentálně nedovolují do jakéhokoliv zápasu nastoupit. Z jeho vyjádření se také zdálo, že je jeho hráčská kariéra u konce. „Na led už mě hlava a zranění nepustí. Teď už to můžu říct oficiálně. Je to součást hokejové kariéry. Všechno jednou končí a něco nového, někdy i krásnějšího, začíná,“ řekl v rozhovoru. „Nebylo těžké se smířit s tím, že je konec. Věděl jsem, že to nejde. A když něco nejde, tak nemá cenu si nad tím lámat hlavu,“ doplnil. V dalším rozhovoru pro Idnes.cz uvedl, že oficiálně ještě nekončí. „Ještě to není úplně oficiální, ale je tam velká pravděpodobnost, že to tak bude,“ řekl.

Jak sám Voráček řekl, všechno jednou končí a něco nového začíná. Měl namysli komentátorskou kariéru? Lidé na sítích by si to rozhodně přáli. „Jakub Voráček byl skvělý hokejista a je i skvělý spolukomentátor. To, jak vnímá hru a umí to přirozeně a zábavně poslat do éteru, neumí nikdo z jeho kolegů. Prosím, aby s ním podepsala Česká televize doživotní smlouvu,“ píše jeden z lidí na platformě X (dříve Twitter). „Skvělý, nic neměňte a už jenom tuhle dvojku všude,“ píše další.

Voráčkovi komentáře byly podle lidí na sítích velice vtipné a nenucené. Několikrát se i lehce utrhl ze řetězu a své emoce si vykřičel do mikrofonu, někdy i lehce vulgárně. Například poté, co dostal hráč Michal Kempný trest za ostré sražení švýcarského hráče, Voráček procítěně a hlasitě dal najevo, jaký má názor na rozhodnutí rozhodčího. Sám si následně uvědomil, že takové výlevy zřejmě do živého komentování nepatří. „Já si musím uvědomit, že nejsem doma na gauči, Roberte. Já jsem trošku emotivní tady v těch situacích,“ říká Voráček. „Těžko se udržet,“ reaguje Záruba na jeho slova.

Do komentování zapojil nejen své profesionální poznámky, co se týče například rozboru hry, ale také si i zavzpomínal na své zápasy v NHL. Na ledě se ve švýcarském dresu objevil i Kevin Fiala, hráč s českými kořeny. „Já když jsem mu v NHL nadával, tak mi odpovídal česky vždycky,“ vzpomíná Voráček na střety s Fialou, čemuž se Záruba směje.