Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Jan Špaček si utahuje s politiků | foto: IG: @fabulacejanaspackaAntiyoutuber.cz

Tyká si s Babišem, s Pavlem se baví o sexu. Kdo je youtuber Jan Špaček?

Je mu teprve třiadvacet a tyká si snad s každým vlivným politikem na české scéně. Utahuje si z Babiše i Schillerové a říká sarkastické poznámky Petru Pavlovi. Student Jan Špaček se dostává politikům pod kůži blíž než kdokoliv jiný. Jak se ke své tvorbě vůbec dostal?
  14:17

Ironické poznámky směrem k předním českým politikům jsou u něj na denním pořádku. Youtuber Jan Špaček na svém kanále FABULACE Jana Špačka ukazuje veřejnosti, jací jsou politici ve skutečnosti lidé. Baví se s nimi o běžných tématech a sem tam nadhodí i nějaké rýpavé poznámky.

Jan Špaček je student politologie na brněnské Masarykově univerzitě. Na sítích ho sledují desetitisíce lidí. Jeho videa jsou plná rozhovorů s politiky. Jak sám tvrdí, s tvorbou začal, aby si našel přátele a necítil se tak osamělý. První videa natočil s Robertem Šlachtou a příznivci SPD. Ta poslední pak věnoval prezidentským kandidátům.

Od politiků si nedrží žádný odstup. Jeho dotazy bývají plné satiry a sarkasmu. Ptá se předních českých představitelů na to, zda mají radši KFC nebo McDonald’s a mluví s nimi o jejich postavě. Rád si připomíná to, že s Andrejem Babišem mají oba postavu tvaru hruška a netají se ani tím, že je velkým fanouškem Aleny Schillerové. Na veřejnosti se však velmi spekuluje nad tím, co Špaček myslí vážně, a co nikoliv.

Virálním se stalo jeho video s Andrejem Babišem. Bývalý premiér a kandidát na prezidenta Špačka navštívil s jeho obytňákem a vydal se s ním na tříhodinovou cestu napříč Českem. Legendárním se stalo, když Babišovi řekl, co je to fidget spinner a politik si s ním dlouhou dobu hrál.

@fabulacejanaspacka Za mě je to skvělé, vždycky je krásné se vrátit domů 🏡 #Babis #prezident #volby ♬ original sound - Jan Špaček

„Co se zlepší na TikToku, pokud se staneš prezidentem?“ ptá se bývalého premiéra. Ptá se ho také, zda má radši TikTok nebo Instagram a říká mu, že by byl prvním prezidentem, který by jel na svou první státní návštěvu domů. „Kam jako domů?“ ptá se Babiš. „No jako na Slovensko,“ odpovídá mu Špaček.

Youtuber nezapomíná ani na ostatní politiky. Petra Pavla si dokonce vzal k sobě domů a možný budoucí prezident si hladil jeho kočku. „Myslel jsem si, že vaše oblíbené zvíře je lev. On má pohlavní styk jenom čtyřicet vteřin, ale klidně i stokrát za sebou. Je vám to blízké?“ pokládá otázku generálovi. Ten odpovídá, že nikoliv.

@fabulacejanaspacka ‼️ #AndrejBabis se po tomto mega stěru vzdal kandidatury 😳 #PetrPavel #joke #roast #babis #ster ♬ original sound - Jan Špaček

Petra Pavla také několikrát prosil o to, ať mu zatančí na TikToku. Nevynechává ani poznámky na jeho členství v KSČ a říká mu, že převléká kabáty. S Markem Hilšerem se pak baví o pornu. Do svých videí pomocí Twitteru zval i Danuši Nerudovou, v komentářích dokonce pozvánku přijala, ale žádné video spolu zatím nenatočili.

„Všechny politiky, se kterými jsem měl tu čest točit, považuji za úžasné lidi. Možná kromě Marka Hilšera. Trochu mě mrzelo, že se dívá na porno,“ vyjádřil se Špaček redakci antiyoutuber.cz.