Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Jaroslav Kovář po operaci | foto: instagram.com/youtuberjarda

Dříve jedl výkaly a povídal vtipy, teď natáčí na TikTok. Jarda Kovář je zpátky

Youtuber ve středních letech Jarda Kovář se po delší době rozhodl pro návrat na sociální sítě. Dříve na YouTube povídal vtipy a tvrdil, že jí psí výkaly. Aktuálně však nahrává videa ze svého života na TikTok a sdílí své kontroverzní názory. Sledující jeho tvorbu ani po letech nechápou. Kritizují ho i reakční kanály, jako například Sibiřan.
  11:34

Devětačtyřicetiletý youtuber Jaroslav „Jarda“ Kovář byl na sociálních sítích nejaktivnější před více než šesti lety. Od ostatních tvůrců ho odlišoval především věk. Snažil se své sledující bavit různými mnohdy bizarními videi. Po nějaké době o něj přestali mít sledující zájem. Teď však jeho popularita opět roste, rozhodl se totiž začít tvořit na TikTok.

Profil na sociální síti měl už více než rok, aktivní se stal až téměř před dvěma měsíci. Streamuje, natáčí videa ze svého každodenního života, snaží se ostatní odnaučit říkat některé spojky a také se sledujícími sdílí mnoho svých názorů. „Můj vztah ke gayům a lesbičkám je takový, že ať chce prožívat lásku kdokoli, tak ať jí prožívá,“ popisuje v jednom ze svých videí, následně však dodal, že mu není příjemné, když ve filmech a v seriálech homosexuální páry vystupují. „Mnohdy se chováme papžštěji než papež a současným trendem je to, že se tyhle věci snažíme dávat okázale najevo,“ myslí si Kovář. Prý stejnopohlavní páry v seriálech vystupují jen protože je tvůrci do děje zkrátka zasadit musí.

@youtuberjarda #odpověď uživateli @the_nalimz jaký je můj názor na LGBT? Taky je odpověď #lgbt #lesbian #gay #youtuberjarda ♬ I Can Feel It (Christmas Instrumental) - Nick Sena and Danny Echevarria

Návrat Kováře na sociální sítě nedal spát ani reakčním kanálům, video o něm natočil například Sibiřan. Rekapituluje jeho minulost na YouTube a rozebírá i Kovářovu novou tvorbu na TikToku. Kovářův návrat příliš neocenili sledující Sibiřanova kanálu. „Jarda je jak plíseň, prostě se zase objeví,“ myslí si jedna z komentujících. „Měl zůstat v roce 2016, tohle je fakt strašný,“ píše další. Ač byl aktivní před dlouhou dobou, mnoho sledujících si ho pamatuje a jeho současné kroky nechápe. Většina z nich se shoduje, že jeho tvorba a názory by na sociálních sítích jednoduše neměly dostávat prostor.

„Ahoj, jmenuji se Jarda, je mi dvaačtyřicet a jsem youtuber,“ uváděl svá videa Kovář v době své největší popularity. Povídal dlouhé vtipy, snažil se poradit svým sledujícím „jak udělat holku“ a v jednom videu tvrdil, že jí psí výkaly. Ač jeho záměrem bylo fanoušky pobavit, jejich reakce mnohdy byly zcela odlišné. Jeho videa sklízela mnoho kritiky a on se na ni snažil reagovat tím, že si z negativních komentářů utahoval. Ani to však sledující neocenili.

Pravděpodobně nejkritizovanější byl jeho pochod Jarda Gump. Měl v plánu dojít pěšky z Aše do Zlína, což by mělo být téměř sedm set kilometrů, a vybíral na svou cestu od fanoušků třicet tisíc korun. Prý kvůli tomu, aby mohl podpořit jeden z projektů na výchovu asistenčních psů. Pochod se nikdy nerealizoval, což by se mohlo změnit příští rok v říjnu. O novém termínu cesty informuje na svých webových stránkách, detaily však ještě nezveřejnil.