Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Jason Derulo, Ed Sheeran a Die Antwoord míří do Čech. Na Colours of Ostrava se objeví Sam Smith a Lenny Kravitz

Rok 2024 je bezpochyby ve znamení celosvětově známých umělců v Čechách. Už tento měsíc v O2 aréně vystoupí populární americký zpěvák Jason Derulo. Chvíli poté se do Prahy vydá známé kontroverzní duo Die Antwoord. O prázdninách se fanoušci popu mohou těšit na britského hudebníka Eda Sheerana.
  14:59

Fanoušci celosvětově známých umělců se mají na co těšit. Do Česka míří hned několik populárních kapel a interpretů z celého světa. Organizátoři oblíbeného festivalu Colours of Ostrava nedávno na své tiskové konferenci představili hlavní hvězdy letošního ročníku. Chybět na něm nebude autor písničky „Fly Away“ Lenny Kravitz ani britský zpěvák a textař Sam Smith. Nejen na velkých letních festivalech, ale už tento měsíc někteří vystoupí před českým publikem. Do pražské O2 arény zavítá celosvětově známý americký zpěvák, skladatel a tanečník Jason Derulo. Necelé tři týdny na to vystoupí ve Forum Karlín kontroverzní jihoafrické duo Die Antwoord.

Nu King World Tour First dates!

See You Soon❤️‍❤️‍❤️‍

Tickets on sale at 10am, local time, Friday, Sept 22nd

20. září 2023 v 15:23, příspěvek archivován: 13. března 2024 v 11:05

Derulo se v Praze objeví už 24. března. Nejedná se jen o průměrného popového zpěváka, ale všestranného umělce. Derulo si pro své fanoušky vždy připraví nezapomenutelnou show, včetně různých tanečních vystoupení, kreací a zajímavých efektů. Podle záběrů z jeho již probíhajícího turné je vidět, že si na svých koncertech dává opravdu záležet. Fanouškům jistě zahraje mnoho písní z nových alb, těšit se však bezpochyby mohou i na jeho legendární skladby jako „Talk Dirty“, „Wiggle“ nebo „Savage Love“.

Na nedávném koncertě v hlavním městě Dánska v Kodani jen s údivem zíral, jak celá hala zpívá jeho skladbu „Talk Dirty“. Do zpěvu se zapojili i Derulovi tanečníci, čímž bezpochyby každému z nich touto scénou vykouzlili úsměv na tváři. Nakonec se k nim i s hudbou připojil. Skladbu zakončil křik fanynek, když si sundal tričko a předvedl jakýsi svůdný břišní tanec.

Necelé tři týdny na to se v Praze objeví Yolandi Visser se svým manželem, známým jako Ninja, kteří tvoří duo Die Antwoord. Na několik let zmizeli ze scény a někteří fanoušci je dokonce považovali za mrtvé. Z tohoto důvodu prý nynější turné pojmenovali „DIE ANTWOORD | REANIMATED - EU / UK TOUR 2024“.

Die Antwoord netvoří jen tak ledajaký průměrný rap. Jejich hudba vychází z jihoafrického hnutí Zef. I přes jejich popularitu a velikou oblíbenost u fanoušků v posledních letech čelí poměrně závažné kontroverzi. V roce 2022 promluvil jejich adoptivní syn o tom, že ho měli fyzicky a sexuálně zneužívat ještě když byl nezletilý. „Dali mi pocit, že jsem ve skutečnosti otrokem. Adoptovali mě, abych se stal otrokem. Dali mi pocit, že mě opravdu nemilují,“ sdělil tehdy Gabriel „Tokkie“ du Preez. Docházet mělo tedy i podle jeho slov k sexuálnímu obtěžování. „Yolandi mě zavolala do pokoje, byla nahá a celá zvracela. Ležela s rozevřenýma nohama jako sexuální panenka, kterou jsem měl ve svém pokoji. Zavolala mě do pokoje, abych zavolal Ninju,“ doplnil. Všechna nařčení hudební duo odmítá.

V rámci festivalu Rock for People v Hradci Králové zahraje legendární kalifornská kapela The Offspring společně s britským umělcem Edem Sheeranem. Ten vystoupí 27. července v multifunkčním Parku 360 v rámci jeho Mathematics tour.