Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Food influenceři: Koho sledovat?

O Satnady a jejím vaření za deset korun slyšel kdekdo. Jenže její recepty nejsou moc inspirativní. Nyní přinášíme tipy na profily, ze kterých se vám budou sbíhat sliny. Koho sledovat, když chcete vařit zdravá a chutná jídla, dobře péct, mít hotovo za pár chvil, dělat díla jako MasterChef, nebo jen navštívit dobrou restauraci?
  13:57

Kristýna Zemánková – Vaříme pro chlapy

Kristýna je mladá dívka, kterou na Tik Toku sleduje bezmála 250 tisíc lidí. Jejími zájmy jsou vaření a cestování. Vytváří nejrůznější jídla od sushi po koprovou omáčku a štrúdl. Jídla jsou velmi rozmanitá a recept si u ní najde opravdu každý. Obdržela dokonce pozvánku do MasterChefa, tu ale odmítla. Kromě jídla je její Instagram plný krásných fotek z cest. V roce 2022 byla nominována na Ženu roku.

@varimeprochlapy vidíte ve fyp? 😂🫡#fyp#foryou#viral#foryoupage#fypシ#protebe#funny#cheddar#cooking ♬ původní zvuk - Vaříme pro chlapy 🧔🏻

Made by Kristina

Kristína Němčková je vítězkou třetí řady československého MasterChefa. Vyhrála ho v sedmnácti letech a je tak nejmladší vítězkou na světě. Napsala svoji kuchařku, vystudovala prestižní kulinářskou školu Le Cordon Bleu v Londýně a momentálně pracuje v michelinské restauraci Story. Na Instagramu ji sleduje 132 tisíc lidí. Sdílí zde hlavně své recepty. Jedná se většinou o velmi luxusní jídla, která se snaží zjednodušovat tak, aby je zvládli uvařit téměř všichni.

Těhotnej kuchař

Jaroslav Vajgl, vystupující pod přezdívkou Těhotnej kuchař, si začal během pro zábavu točit videa o vaření na svůj Tik Tok. Neočekával žádný ohlas. Postupem času ho sledovalo více a více lidí. Nyní je na téměř 330 tisících sledujících. Dělá nejrůznější recepty ze světových kuchyní. Všechna jídla vypadají moc dobře. Dělá domácí tatarák, různá masa, omáčky, ale i sladké palačinky.

@tehotnejkuchar Roastbeef #chálujlíp #roastbeef #grilovani ♬ původní zvuk - Těhotnej kuchař

My cooking diary

Kateřina Saint Germain pojmenovala svůj Instagram My cooking diary a přidává sem mnoho jídel a fotek z cestování s jejími dětmi. Má svůj vlastní podcast a napsala tři kuchařky. Na jejím profilu naleznete i doporučení, jaké restaurace je fajn navštívit, a to nejen v Česku, ale všude po světě. Zaměřuje se na jídla vhodná pro děti. Na Instagramu dbá na estetiku.

Jdeme žrát

Grigory Makarin je první, kdo u nás převzal formu videí, na kterých hodnotí různá jídla a restaurace. Na Youtube má téměř 300 tisíc sledujících. Poradí vám ty nejlepší podniky v Česku, ať už chcete českou kuchyni, čínské nudle nebo pizzu. Zhodnotil už stovky jídel. Nezapomíná ani na novinky ve světových řetězcích. Pokud se někdo bojí jít na novinku do mekáče, Grigory vám předem řekne, zda se to vyplatí.