Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Americký influencer Jeffree Star | foto: instagram.com/jeffreestar

Sám je součástí LGBTQ+ komunity. Influencer přesto kritizuje transsexuály

Jeffree Star v posledních dnech čelí velké vlně kritiky. V novém podcastu se vymezil proti nebinárním a transsexuálním osobám. Podle něj je jejich označení jednoduše hloupé. Jeho sledující ho odsuzují a myslí si, že hodil celou LGBTQ+ komunitu přes palubu.
  9:57

Jeffree Star je jednou z nejkontroverznějších postav, které se pohybovaly na sociálních sítích a především na beauty scéně. Před lety začal bořit konvence, když jak jeden z prvních mužů začal sdílet líčící tutoriály. Později pak kontroverze vyvolávaly jeho nejrůznější výroky a názory. Po delší pauze se vrátil zpátky kvůli kauze jiné influencerky Mikayly Nogueiry. Ač byli jeho fanoušci z návratu nadšení, teď je kritizovaný znvu. Podle mnoha z nich totiž v jednom z podcastů hodil celou LGBTQ+ komunitu přes palubu. Přitom je sám její součástí.

Před několika dny byl Jeffree Star hostem podcastu Bussin' With The Boys. Rozpovídal se o mnoha tématech, po hodině však začal kritizovat transsexuální a nebinární osoby. Prý si získal díky svým názorům konzervativní fanoušky, kteří ho mají rádi, jednoduše protože je prostě opravdový. „Nejste oni, jste prostě trans. Jste muž nebo žena. Lidi jsou vždycky naštvaní, když tohle řeknu. Jak můžete být oni? Co to jako znamená? Je to blbost,“ myslí si kontroverzní influencer. Kritizoval tak hlavně používání nejrůznějších zájmen.

Vystřižená část rozhovoru, ve které Jeffree Star o svém kontroverzním názoru mluví, se okamžitě objevila na Twitteru. Jeho sledující ho jednoduše nechápou a myslí si, že jako homosexuál by měl s negativními názory na LGBTQ+ komunitu šetřit. „To je super, že takové věci říká někdo, kdo se označuje za mimozemšťana společnosti. Opravdu není tak těžké respektovat lidská zájmena, ale co neudělat pro trochu pozornosti, o kterou tak moc stojíte,“ myslí si jeden z komentujících.

Negativních reakcí je nespočet. „Tohle je prostě nechutné. Stačí jenom v sobě mít trochu soudnosti a respektu, ale to Jeffree asi nemá. Je to fakt nechutné,“ píše další sledující. Prý byl dřív jeho fanouškem, jeho názory jsou pro něj nepřípustné. Jiná skupina komentujících si myslí, že by měl influencer jednoduše mlčet a podobné názory nesdílet.

Komentující také upozorňují, že to není poprvé, co se Jeffree Star o stejném tématu veřejně rozpovídal. Minulý rok tvrdil, že jsou nebinární zájmena hloupá a že nesnáší označení pansexuál. Zároveň však tvrdil, že pokud by se měl nějak označit, tak prý právě tak.

Sedmatřicetiletý influencer se o pár dní později začal na svém Instagramu bránit. Prý nikdy neřekl, že nebinární lidé neexistují. „Jediné, co jsem řekl je to, že nemám rád ta zájmena. Ne, že neexistují. Sám jsem součástí LGBTQ+ komunity. Jsem pansexuál. Jsem bisexuál. Prostě jsem, ať to nazvete, jak chcete,“ brání se Jeffree Star. Tvrdí, že je ze staré školy a s některými označeními prostě nesouhlasí. Podle něj by se měli všichni uklidnit a přestat mu vkládat slova do úst.

V poslední době Jeffreeho sledující také řešili, s kým chodí. Na TikToku totiž zveřejnil video s mužem, který by údajně měl být hráčem NFL. I o tom v novém podcastu promluvil. „Nikdo zatím nepřišel na to, o koho se jedná, což je super. Nevadí mu, když na to přijde někdo později, hlavně nechce být ve zprávách,“ popsal influencer. Prý protože zatím neudělal žádný veřejný coming out.

Mnozí sledující však stále spekulují, kdo by tajemným hráčem mohl být. Mezi potenciálními partnery bylo i jméno Toma Bradyho, jednoho z nejznámějších hráčů amerického fotbalu. Jeffree sám se později vyjádřil, že o něj rozhodně nejde a veškeré spekulace popřel.