Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Streamer dohrál hru. | foto: Antiyoutuber.cz

Streamer JerValiN zvládl extrémní výzvu, přineslo mu to půl milionu korun

Populární streamer Charlie White, známý jako Cr1TiKaL, který má na Youtube 11 milionů vymyslel výzvu, kterou sám nedokázal splnit. O co se jedná? Nabídl 20 tisíc dolarů člověku, který jako první dohraje Halo 2 na té nejtěžší úrovni se všemi znevýhodněními a bez jediné smrti. Mnoho lidí to považovalo za nedosažitelné, gamer JerValiN to ale potvrdil opak a je první na světě.
  12:00

Halo 2, nástupník známé Halo: Combat Evolved je sci-fi hra, ve které lidstvo obývá celý vesmír a kolonizuje další světy, což má samozřejmě i své následky. Jedním z nich jsou Coventatnti, armáda mimozemšťanů, která proti osídlování jiných planet bojuje. Zuří zde válka a lidstvo se snaží za každou cenu vyhrát, proto vytváří projekt Spartan, kde díky modifikaci vznikají geneticky upravení válečníci, kteří si dokážou poradit opravdu s každým.

Hra je veteránem z roku 2004. Byla vytvořena firmou Microsoft a určena primárně na Xbox. V roce 2007 ji rozšířili i pro PC. Považuje se za jednu z nejnáročnějších stříleček na světě, jelikož nebezpečí na vás číhá absolutně všude.

Dohrát hru se podařilo již mnoha lidem, ale nikoliv se zapnutým LASO, které spočívá v tom, že se hra zpestří dalšími těžkostmi. V tomto módu hráč nedisponuje grafickým rozhraním a má ztížené dobíjení zbraní. Jeho přátele se naopak mohou zneviditelnit, mají k dispozici mnoho způsobů, jak vylepšit a dobít svoji zbraň.

JerValiN byl už dříve první v žebříčcích těch nejtěžších módů hry, nikdy předtím se mu ale hru nepovedlo dohrát s LASO ve své plné výbavě. Nyní to bylo poprvé. Stálo ho to ale neskutečně sil, hodiny tréninků a strategií. Nakonec se mu to podařilo a může si užít svých 20 tisíc dolarů, tedy zhruba půl milionu korun.

Dohrát hru v tomo módu ale zabralo pořádnou chvíli, pokus, na který to nakonec vyšlo, zabral šest hodin, 29 minut a 44 vteřin. Hru JerValiN stremoval, nakonci měl tisíce diváků a podporovala ho i rodina. Výhra nepomohla nejen jemu, ale i samotné hře Halo 2, která se po delší době dostala mezi nejsledovanější na Twitchi.