Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Johnny Depp zdraví fanoušky před soudem. | foto: AP

Na Instagramu se rozjela kampaň proti Deppovi. Stojí za ní kamarádka jeho bývalé ženy

Eve Barlow, dobrá kamarádka herečky Amber Heard, rozjela na Instagramu kampaň proti Johnny Deppovi. Vadilo jí, že se Depp objevil na filmovém festivalu ve Francii a jeho film dokonce odstartuje celý festival. Vytvořila hashtag, který se rychle šíří a lidé Deppa opět osočují z násilí páchaného na ženách.
  14:00

Skoro každý zaznamenal kauzu, která se týkala údajného domácího násilí, kterého se měl dopustit slavný herec Johnny Depp. Z násilí ho obvinila jeho bývalá manželka Amber Heard. Po dlouhých soudních jednáních, ve kterých se Heard pokoušela co nejvíce Deppa pošpinit, byl nakonec herec zproštěn všech obvinění. Pro oba měl ale celý spor nepříjemné následky.

I když nakonec Depp přece jenom odešel jako vítěz, někteří finální verdikt stále nedokážou přijmout a snaží se i nadále Deppa pošpinit. To se týká především Heard a její blízké kamarádky Eve Barlow, která proti Deppovi rozjela kampaň.

Rozhořčení Barlow rozpoutalo zjištění, že prestižní filmový festival, který se koná ve francouzském Cannes, odstartuje filmem, ve kterém hraje právě Johhny Depp. Podle ní je to ostuda a Deppa by nikdo podporovat neměl. Na Instagramu proto rozjela kampaň, kterou doprovází hashtag „CannesYouNot.

V příspěvku, který Barlow na svůj instagramový profil přidala, je na první fotce Depp a u něj je napsáno „Pokud podporujete Cannes, podporujete predátory.“ Na další fotce je koláž dalších herců, kteří byli v minulosti obviněni z násilí páchaného na ženách. U fotek hesla jako „Proč Cannes podporuje znásilnění“ nebo „Oslavování zneužití už 76 let.“

Barlow se tak velmi ostře vyjadřuje k festivalu, kde je jednou z hlavních hvězd bývalý manžel její kamarádky.

Aby se však Barlow vyhnula negativním komentářům, rozhodla se u příspěvku vypnout možnost okomentovat ho. Předem totiž počítala s tím, že se pravděpodobně objeví spousta lidí, kteří budou Deppa hájit. O pár dní později Barlow přidala několik dalších fotek, tentokrát se však týkaly Heard. Svou kamarádku totiž označuje jako přeživší hrozného činu, který byl ovšem kvůli oblíbenosti Deppa, zcela odpuštěn. Z Heard se tak údajně stala další oběť násilí, která se nedočkala spravedlnosti.

V příspěvku neopomenula ani fakt, že různé spolupráce, které Heard díky své slávě měla, byly kvůli soudnímu sporu s Deppem zrušeny. Také se snaží přesvědčit vedení značky L’Oréal Paris, která pravděpodobně pořád přemýšlí o zrušení partnerství s Heard, aby se zachovalo správně.

Příspěvek s Deppem, který doprovází hashtag „CannesYouNot“ ovšem splnil svůj účel. Hashtag totiž začalo používat obrovské množství lidí, kteří, podobně jako Barlow, vyjadřují svůj nesouhlas s Deppovou přítomností na prestižním filmovém festivalu. I když celá kauza s údajným domácím násilím mohla působit tak, že v podstatě všichni drželi palce Deppovi, právě tato kampaň, kterou rozjela kamarádka Heard, dokázala, že existuje opravdu mnoho lidí, kteří stojí za Heard.

Berou ji totiž jako prostředek jak poukázat na násilí páchané na ženách. Naprosto ale přehlížejí důkazy, které byly u soudu prokázány ve prospěch Deppa. Kampaň se však šíří po celém internetu a příspěvky, které vyjadřují svou nechuť k Deppovi, neustále přibývají.

Právě kvůli úspěchu kampaně proti Deppovi, se Barlow pravděpodobně rozhodla rozjet také kampaň, která má podporovat Heard.

„Amber Heard je skvělou feministickou ikonou. Je tou nejstatečnější ženou, jakou znám a bojuje za sebe, stejně jako všechny ženy,“ napsal jeden z podporujících lidí a vysloužil si tak místo v příspěvku. Obě kampaně, které Barlow spustila, se prakticky spojily dohromady.

Objevují se příspěvky z celého světa, které vyjadřují podporu Heard a zároveň svou nechuť k Deppovi. Je ovšem těžké určit, kdo je skutečnou obětí násilí. Depp totiž tvrdil, že to on byl neustále násilně napadaný Heard. Soud ale rozhodl o Deppově nevinně a i když s tím očividně spousta lidí nesouhlasí, mohou pouze Heard vyjádřit podporu.