Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

Na YouTube kanále Krimi příběhy se objevují videa i o soudním sporu Johnnyho Deppa a Amber Heard. | foto: youtube.com/krimipribehy

Sociální sítě žijí případem Johnnyho Deppa a Amber Heard. Přidávají se i Češi

Soudnímu sporu bývalých manželů, herců Johnnyho Deppa a Amber Heard, se na sociálních sítích prakticky nedá vyhnout. Klipů ze soudní síně je plný YouTube, Instagram i TikTok. Vznikají ale i parodie, kanály zaměřené na krimi tvorbu pak točí shrnující videa.
  13:39

Hashtag #justiceforjohnnydepp plní sociální sítě už několik týdnů. Stovky tisíc fanoušků po celém světě jím vyjadřují podporu americkému herci Johnny Deppovi, který se před soudem v americké Virginii snaží očistit své jméno. To poničila jeho bývalá manželka, herečka Amber Heard. Jejich soudní spor je ale kromě nepříjemných vzpomínek z minulosti páru plných i bizarních momentů, například ze strany právníků Amber, kteří například vznášejí námitky proti vlastním dotazům.

Prakticky okamžitě se startem sporu se na sítích zvedla vlna reakcí. Američtí právnici na TikToku přináší své pohledy na to, kdo z dvojice má větší šance na výhru, nejrůznější umělci natáčí vtipná videa, ve kterých parodují zejména Amber.

Odezvu má kauza z USA ale i na české influencerské scéně. Například Stanislava Žaloudková, která na YouTube vystupuje pod přezdívkou Krimi příběhy, natočila hned dvě vida, která jsou dohromady téměř dvě a půl hodiny dlouhá. Žaloudkovou odebírá na YouTube 137 tisíc lidí, ale videa o Deppovi a jeho sporu mají ještě větší dosah. První z nich, kde se autorka videa snaží vysvětlit, o co přesně ve sporu jde, mají téměř 400 tisíc shlédnutí. A fanoušci jsou z něj nadšení. „Já jsem tak doufala, že toto téma zpracuješ, nikdo to neudělá líp ne ty,“ komentuje například sledovatelka Laura. V druhém videu pak Žaloudková shrnuje první týden soudního sporu. I pod ním jí fanoušci děkují hlavně za to, že obsah přináší v češtině.

Zájem fanoušků a čísla, která obě videa mají, ukazují na stále stoupající zájem po obsahu s kriminální tématikou. To má však jeden háček. YouTube mnohdy tvůrcům taková videa nezpeněžuje. I proto přechází na jiné platformy. „Tento účet jsem si založila, jelikož YouTube často nezpeněžuje moje videa kvůli jejich tématu. Budu Vám moc vděčná, pokud se stanete mým Patronem a pomůžete mi dělat to, co baví jak mě, tak i vás. Sdílím tu exkluzivní informace ohledně celé mojí tvorby. Všechno se tu dozvíte dříve než ostatní a budete mít přístup k příběhům s obrázky a bez reklam!“ vysvětluje například právě Žaloudková k tomu, proč kromě YouTube má i kanál na placené platformě Patreon.

Není však jediná z českých tvůrců, kteří se ke kauza Deppa a Heard vyjadřují. Příspěvek a několik stories kauze na Instagramu věnoval i populární český účet Lovci klamu. Ti, narozdíl od Krimi Příběhů, rovnou přiznávají, že v celé kauze jsou na straně amerického herce.

Kvůli obrovským číslům sledovanosti se dá čekat, že se v dalších dnech a týdnech objeví další videa a přidají se i další tvůrci.

Témata: Krimi příběhy