Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Mariánek úzce spolupracuje s youtuberem Jakem Paulem. | foto: Instagram

Jon Marianek a Jake Paul promluvili o svém životě. Oba prý mají problémy s alkoholem

Světoznámý youtuber a boxer Jake Paul a jeho nejlepší kamarád, Čech Jon Mariánek, se rozpovídali o svém životě. Pro oba je těžké se k něčemu dokopat a Paul mívá po ránu úzkosti. Také promluvili o tom, jak to mají s alkoholem. Oba si chtějí dát roční pauzu a dokonce padla i sázka o hodinky.
  12:48

Youtuber Jon Mariánek dosáhl hranice 400 tisíc odběratelů na YouTube. Při té příležitosti se rozhodl udělat rozhovor se svým nejlepším kamarádem Jakem Paulem. Paul je totiž velmi kontroverzní postavou internetu nejen svými šílenými videi, ale také svou boxerskou dráhou. Na Paula se soustředí pozornost milionů lidí po celém světě a on sám přiznal, že se cítí být pod velkým tlakem. Ráno se probouzí s úzkostí a musí se nutit vstát z postele. Dlouho mu totiž trvalo naučit se žít okamžikem a nepřemýšlet tolik nad tím co bude.

Mariánek má zase často problém s tím, že zná pracovní rozvrh svého dne a je pro něj těžké se k věcem dokopat. Paul má prý stejný problém a velmi mu s ním pomáhá meditace. Oběma také pomáhá napsat si cíle, kterých chtějí dosáhnout a ať se děje co chce, držet si standart k jejich dosažení. Podle Paula totiž motivace časem zmizí, ale konečný cíl zůstane stejný. Někteří lidé tento styl zesměšňují, na druhou stranu je fakt, že Paulovi všechno vychází a je díky tomu velmi úspěšným influencerem.

Paulovým prvním životním cílem bylo vydělat miliardu díky sociálním sítím. To si řekl ve svých sedmnácti letech. Tehdy měl však pouze okolo 30 tisíc dolarů a zdálo se mu to absolutně nereálné. Vždycky prý ale vzhlížel k podnikatelům a obchodníkům, od kterých se toho spoustu naučil. Nyní je mu 26 let a spolu se svým bratrem Loganem a také youtuberem MrBeastem, jsou k dosažení miliardy velmi blízko. „I kdybych se nestal prvním, i když nebudu druhý, i když budu třetí, čtvrtý, pořád je to ku*va šílený,“ vysvětlil Paul. Jde mu totiž o ten fakt, že se vůbec dokázal vypracovat na tak vysokou pozici.

Paul také promluvil o manifestaci, kterou aktivně provádí už několik let. Mariánek přiznal, že díky němu se manifestace stala součástí také jeho života. Nalepil si totiž na své zrcadlo papírky a každé ráno si čte citáty jako „Jsem zdravý, jsem požehnaný, jsem šťastný, tvrdě makám, víc než moji vrstevníci a proto jsem úspěšný, nebylo to štěstí“. To mu po ránu velmi zvedne náladu a doprovází ho to celý den. Mariánek navíc nemá lehkou práci. Je totiž Paulovým manažerem a také hlavním střihačem. Musí mít neustálý přehled o tom, co se bude dít, kdy a kde. Navíc pracuje pro další světové influencery. Musí proto být neustále ve střehu a někdy tráví editováním klidně celý den. Kvůli tomu se musí udržovat v dobré psychické kondici, aby se z toho všeho nezbláznil. Nově se také rozhodl vzít si pod sebe čtyři střihače videí.

V jedné části rozhovoru se také dostali k tomu, jak zpracovávat negativní myšlenky. Paulovi se nejvíc objevovaly během příprav na boxerské zápasy a také těsně před nimi. Naučil se je však ignorovat. „Jakeu, co když tě knockoutují a ztrapníš se před celým internetem,“ říkal si Paul před zápasy. Vyvrátil si to tím, že dřel tolik tvrdě, že se to nemůže nikdy stát. Ke každé špatné myšlence zkrátka přidá protiargument který ji vyvrací a poté je pro něj všechno daleko jednodušší.

Nejvíc mu ve všem pomáhají lidi, kterými se obklopuje. Kvůli tomu, že se na něj soustředí tolik pozornosti se kterou musí bojovat, jsou pro něj často slova útěchy od nejbližších tou největší pomocí. Můžou za to především jeho šílená videa, za které často schytává kritiku v podobě tisíců negativních komentářů. Právě proto má v blízkosti lidi, kteří ho znají a ví, jaký ve skutečnosti je. Jeho kamarádi a rodina ho totiž vždycky chtějí vidět vyhrávat a právě to je pro něj jedna z největších motivací a důvod, proč svůj tým vybírá z lidí, které jsou na stejné vlně a může se na ně spolehnout.

Mariánek má stejně jako Paul problém s tím, že se nedokáže bavit bez alkoholu. Protože jsou prý extrémní, potřebují se také extrémně bavit. Oba také ví, že když si dají jednu skleničku, nedokážou se udržet a nakonec se opijí. „Když máte takovýhle problém, jeden drink se změní na deset a další den se změní na dalších deset,“ vysvětlil Paul jejich průběh pití. Druhý den jsou potom samozřejmě nepoužitelní a oba opět dospěli do fáze, kdy si chtějí dát od alkoholu pauzu. Už jednou se totiž spolu vsadili, že vydrží abstinovat půl roku a nyní oznámili roční pauzu. Pokud sázku jeden z nich poruší, dá tomu druhému svoje hodinky. Oba mají hodinky za desítky tisíc dolarů. Paul na začátku kariéry moc nepil, protože k tomu nebyl žádný důvod. Teď je to pro něj daleko těžší, protože žije úžasný život a má potřebu své úspěchy oslavovat. Čím je však starší, tím víc přichází na to, že se dá dobře bavit i bez alkoholu.

Pro Mariánka, který často prezentuje svůj zdravý životní styl spojený s aktivním cvičením, je pauza od pití dobrá k tomu, aby tolik netloustl a lépe se mu cvičilo. Alkohol má také vliv na neurochemický systém v mozku a proto se často stává, že pokud člověk nepije alkohol nemá dostatečnou dávku serotoninu a je kvůli tomu náladový a může propadnout depresím. Protože mají oba náročnou práci a také oba už několikrát deprese zažili, je pro ně lepší dát si pauzu, aby se tělo naučilo produkovat tento „hormon štěstí“ jinými způsoby.

Podle obou je to proveditelné, protože záleží pouze na sebedisciplíně. Mariánek bude v srpnu slavit pětadvacáté narozeniny, ale neví, jak si užije oslavu bez alkohol. „V den mých narozenin jsem trénoval. Byl jsem střízlivý a trénoval jsem. Takový musíš být. Musíš to mít pod kontrolou,“ popsal své narozeniny Paul. Podle něj se to zvládnout dá a opět je to jenom o sebedisciplíně. Paul také oznámil, že si plánuje založit co nejdřív rodinu. Nejdřív ale musí najít vhodnou manželku, což je vzhledem k jeho postavení obtížné. Spusta žen totiž vidí jenom peníze a slávu. Bere to však jako další z cílů, které musí splnit.