Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Jordan Haj se na Bali proměnil v ezomentora. Natáčí bizarní videa a tvrdí, že si ho k sobě volají kameny

Jordan Haj se snaží z dovolené na Bali fanoušky zaujmout neobvyklým způsobem. Začal natáčet sérii videí Gurujordan, ve které vystupuje jako ezomentor. Mluví o tom, že kosti krav a korály jsou v podstatě totožné a tvrdí, že si ho k sobě volají kameny na trhu. Sice velká část fanoušků jeho videa nechápe, mnoho z nich je z jeho smyslu pro humor nadšených.
  18:00

Jordan Haj a Emma Smetana patří k nejstálejším párům českého showbyznysu. Teď se již tradičně v zimě vydali i s dvěma dcerami na několik týdnů na Bali. A zdá se, že na Haje působí indonéští duchovní více, než by se mohlo zdát. Začal na Instagram natáčet bizarní, dá se říct i „ezo“ a „vesmírná“, videa a ač je většina sledujících nechápe, Haj je do jejich tvorby naprosto zapálený.

Haj sérii videí pojmenoval jako „Gurujordan“. „Ahoj duše, zdravím vás. Posledních mnoho dní jsem táhl vývar z krávy, kterou jsem nejdříve dojil a pak kojil. Strávil jsem s ní mnoho nocí,“ vysvětluje na Instagramu. Když kráva umírala, prý mu nechala kosti, které měl dát do vývaru. On si ale po tom, co vylovil v moři korál, uvědomil, že vypadá podobně jako jedna z kravích kostí. „Uvědomil jsem si, že je mezi nimi třicet milionů let vývoje a vypadají úplně stejně. Ta vnitřní struktura, to jsou stejné malby. Někdo nám chce něco říct. A oni chtějí, abych věřil, že nás zabije covid,“ směje se vyšinutě Haj.

Srovnávání kostí a korálů byl ale jenom začátek cesty guru Jordana. Jednou si ho totiž na tržišti údajně doslova přivolaly kameny. Myšlenkami si ho přivolal prodavač minerálů, které na něj okamžitě promluvily. Haj ve videu na Instagramu zmiňované kameny také ukazuje, mají podle něj dokonalý kulatý tvar a neobvykle se lesknou. Prý nechtěl věřit, že něco podobného může vytvořit příroda. Prodavač mu ale údajně řekl, že minerály, které prodává, jsou nasbírané ve volné přírodě.

Duše! Protahujte se! Každej den o nohu víc! Vesmír vám poděkuje!

19. února 2024 v 8:00, příspěvek archivován: 21. února 2024 v 15:11

Už po prvním zveřejněném videu jeho sledující začali spekulovat o tom, zda vtipkuje a paroduje ezomentorku Helenu Houdovou nebo veškeré myšlenky o minerálech, covidu–19 a kostech myslí vážně. „On na dovolené začal fetovat? Prosím, řekněte mi někdo, že to nemyslí vážně,“ myslí si jeden z diskutujících. Sice početná skupina lidí jeho videa nechápe, většina z komentujících se jeho novou a bezesporu originální tvorbou baví.

V jednom z videí se Haj snaží fanoušky nabádat k tomu, aby se každý den protahovali. Jenže evidentně k ilustraci protažení nepoužívá svou nohu. Někteří ze sledujících se ptají, zda je protahovaná noha Smetany. Odpověď však nedostali. Smetana se však k jeho videím poměrně aktivně vyjadřuje. „Už mě to nebaví, už to nefetuj,“ směje se v jednom z nich.

Hajova motivace k natáčení podobně bizarních videí není jasná, velkou část jeho fanoušků však baví. Vzhledem k tomu, že série Gurujordan není jediným obsahem, který Haj na sociálních sítích vytváří, je velmi pravděpodobné, že je pouze myšlená s nadsázkou. I přes to se mu nejedno obočí povedlo nadzvednout.