Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jordan Haj o své kariéře: Mohl jsem toho udělat mnohem víc, kdybych se odhodlal dříve, říká

Jordan Haj promluvil o tom, jak složité pro něj bylo vydat se na dráhu umělce. Vyrůstal totiž v zemi, kde neměl v podstatě žádnou šanci se prosadit a musel proto odjet z Izraele zpět do Česka. V rozhovoru pro redakci Antiyoutuber.cz přiznal, že lituje toho, že se nerozhodl Izrael opustit dřív. Nyní je prý ale šťastný a v životě se mu daří.
  17:27

Herec a muzikant Jordan Haj má na sociálních sítích obrovskou pozornost. Nemá sice statisíce sledujících, jako třeba jeho žena Emma Smetany, i tak ale spoustu lidí zaujal svým vystupováním, vzhledem a v neposlední řadě také svojí hudbou. Haj se v rozhovoru pro redakci Antiyoutuber.cz rozpovídal o svém životě, který nejspíš nebyl vždy úplně jednoduchý a už v útlém dětství musel přemýšlet nad tím, jakým směrem se v životě vydá.

Pětatřicetiletý Haj má totiž palestinského tatínka a českou maminku. I když je Arab, chodil do židovské školy. V deseti letech se přestěhoval do Izraele a chtěl se věnovat herectví, ale protože nebyl Žid, měl by v zemi svou hereckou kariéru velmi komplikovanou. „Kdybych teď mohl něco vzkázat svému desetiletému já, tak bych mu vysvětlil, že můžeš dál milovat třeba své rodiče, vstát a jít, protože nenávidíš to místo, kde žiješ. Můžeš i dál milovat zemi, kde jsi, jenom si uvědomíš, že v ní nebudeš tolik šťastný a že ti nedává možnost naplnit plný potenciál,“ řekl Haj v rozhovoru pro redakci Antiyoutuber. Haj prý už v dětství vycítil, že má nějaké kvality, které zkrátka v Izraeli nemohl plně rozvinout. Zpětně si prý uvědomuje, že kdyby se rozhodl věnovat umělectví naplno už dříve, mohl toho dokázat daleko víc. Bohužel byl prý nerozhodný, ale v roce 2010 se vrátil zpět do Česka, aby mohl v Praze studovat DAMU.

To, že se Haj rozhodl přestěhovat zpět do Česka, se mu ale opravdu vyplatilo, protože se zde dokázal prosadit nejen jako umělec, ale také si našel partnerku, se kterou má děti. Haj je prý se svým životem naprosto spokojený. „Mě se daří. Mám ženu, kterou miluji, mám dvě nádherné děti a bydlím někde mezi Prahou, Paříží a Bali a je to dokonalé. Do toho tvořím úplně svobodně a ještě to má nějaké publikum. Každý nápad, který mám, teď můžu zrealizovat, protože jsem potkal správné lidi a nic jsem úplně nepokazil, je to prostě kombinace mnoha věcí. Ale to ti nikdo nezaručí, ty nikdy nevíš, jestli budeš mít takové štěstí,“ řekl Haj. Podle něj není vždy samozřejmé, že se umělci ve svém oboru cítí naplnění. Když má prý někdy pocit, že se mu tolik nedaří, začne si vyčítat, že se do některých věcí nepustil dříve, protože by toho daleko víc stihl udělat.

Podle Haje by se lidé měli rozhodovat podle toho, co cítí a ne podle toho, co se od nich očekává. On sám prý už v dětství věděl, že nikdy nebude doktorem, i když oba jeho rodiče byli, ale měl veliké dispozice k tomu stát se umělcem. Umělecké prostředí pro něj prý bylo vždy přirozenější a dokázal se v něm proto snadno zorientovat. I tak mu ale trvalo dlouho, než se odhodlal k tomu, že se bude umělectví věnovat naplno. Právě proto Haj považuje čas, kdy byl nerozhodný, za naprosto promrhaný. Nyní se mu ale opravdu daří. V Česku je totiž uznávaný nejen jako herec a muzikant, ale také jako režisér a scenárista hudebních videoklipů. Mnohým lidem se ale Haj zapsal do paměti také jako moderátor na slavnostním ceremoniálu udílení cen Anděl, kdy si cíleně dal na pódiu pusu s youtuberem Martinem Mikyškou alias Mikýřem. Tímto gestem totiž reagovali na situaci, kdy dal americký herec Will Smith facku bavičovi, který moderoval udílení cen Oscar a který si utahoval z jeho ženy.

Haj chce v budoucnu bydlet buď na jihu Evropy, v Paříži, a nebo v New Yorku. Chtěl by se více věnovat práci režiséra a méně hrát. „Myslím si, že budu mnohem více společensky aktivní než teď a doufám, že se potom prosadím také na poli nějakých neziskových sektorů,“ řekl Haj. Zároveň bude ale nejspíš i nadále tvořit hudbu, protože Haje i jeho ženu hudba opravdu velmi baví a naplňuje. Oba dva totiž zpívají a na YouTube mají jejich videoklipy obrovský úspěch. Hned několik videoklipů má přes milion zhlédnutí a lidé si jejich hudbu skutečně oblíbili. Haj ale i nadále hraje ve filmech a seriálech, kde také dokáže tvůj talent skvěle využít.