Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

K-pop poprvé zasáhne Prahu | foto: K-pop Prague 2023

Korejská mánie zasáhne Prahu. Blíží se první tuzemský festival K-popu, představí se i Monsta X

Už za měsíc se čeští hudební fanoušci dočkají prvního K-popového tuzemského festivalu. Představí se skupiny Monsta X, Cravity a AB6IX, další jména vystupujících pořadatelé odhalí v následujících dnech. Festivalem provede zpěvačka Dominika Hašková po boku jihokorejského moderátora.
  12:58

K-pop je jedním z nejposlouchanějších hudebních žánrů poslední doby. Vznikl v devadesátých letech a od té doby jihokorejské kapely dobývají pódia ve všech koutech světa. Teď se poprvé fanoušci dočkají koncertu i v Česku.

Českým fanouškům se představí jihokorejské hvězdy na festivalu K-POP Prague 2023, který se bude konat už 6. října v O2 areně. Návštěvníci se už teď mohou těšit na kapely Monsta X, Cravity a AB6IX, další tři jména zveřejní pořadatelé v následujících dnech. Na tiskové konferenci však prozradili, že jedna ze skupin bude ženská. Lístky na festival se začnou prodávat už tuto sobotu, 9. září v 11 hodin a k dostání budou od 3 400 korun.

Chlapecká skupina Monsta X společně vystupuje už od roku 2015 a na každém vystoupení předvádí naprosto strhující show. Na dechberoucí koncert láká i devítičlenná skupina Cravity, která si zakládá na dynamické choreografii a energickém vystupování. AB6IX ve svých písních kombinuje R&B, hip-hop a funk.

SHOWNU X HYUNGWON
The 1st Mini Album
'THE UNSEEN'

CONCEPT PHOTO Ver.2
#셔누 #형원
#SHOWNU #HYUNGWON

Release on
2023.07.25 6PM (KST)

#몬스타엑스 #MONSTAX #MONSTA_X
#THEUNSEEN #CONCEPT_PHOTO

#몬스타그램 #MONSTAGRAM

16. července 2023 v 15:02, příspěvek archivován: 7. září 2023 v 14:30

Celým festivalem účastníky provede Dominika Hašková, zpěvačka elektropopového tria We Are Domi. „Když mi můj bratr představil několik kapel z asijského prostředí, okamžitě mě velmi zaujala hudba, móda a velmi chytlavé choreografie především v K-popu,“ popisuje. Dodává, že si váží talentu, který vzešel z K-popové scény.

Společně s Haškovou bude festivalem provázet i jihokorejský moderátor. Z celého koncertu totiž vznikne padesátiminutový sestřih pro tamní televizi Kwangju Broadcasting Corporation, zkráceně KBC, který bude později vysílat.

Festival se bude konat jen v Polsku, Španělsku, Velké Británii a Česku. Pořadatelé Martin Pokorný a Daniel Strejc tvrdí, že Jihokorejci Prahu milují a proto se tam rozhodli festival také uspořádat. „Jihokorejský ekvivalent seriálu Ulice se jmenuje Lovers In Prague. Někteří si myslí, že je Praha nejromantičtější místo na světě a jezdí se sem oddávat,“ vysvětlují.

O K-pop je v Evropě podle pořadatelů velký zájem, pořádání koncertů jednotlivých skupin však není jednoduché. K-pop je v poslední době fneoménem. Zahrnuje totiž styly a hudební žánry z celého světa. Mísí se v něm pop, hip-hop, R&B, rock, jazz nebo gospel, reggae a samozřejmě i korejská tradiční hudba. Hudební produkci zpravidla doprovází nápadité choreografie i výrazný vizuální projev.