Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Anna Hamannová alias Kafuu | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Sexualizace dětského tématu. I o tom je nový song od Kafuu

Píseň influencerky Kafuu a Frank Wilda Hafo vzbuzuje pár dní po vydání emoce. Během pouhých dvou dnů získal více jak tři statisíc zhlédnutí a umístil se na první příčce YouTube trendů. Jak videoklip, tak text vykazuje známky sexualizace dětského tématu.
  9:36

Anna Hamannová alias Kafuu je známá díky TikToku, kde se často objevovala a objevuje ve společnosti Adama Kajumiho. Teď o sobě dává vědět i skrze působení na stránce OnlyFans. Tam zveřejňuje své odhalené fotky za které si její fanoušci musí platit. Ve svém novém videoklipu s Frank Wildem k její písničce „Hafo“ si hraje na psa a stylizuje se do role malé roztomile holčičky. To by nemusel být problém, pokud by však dětské téma nespojovala se sexuálním podtextem.

Celý koncept videoklipu, i text písně, sledující poměrně hojně kritizují. „Přejít to jako jen další bizár by se dalo, kdyby tento obsah nevytvářeli lidé, jejichž cílovkou jsou malé děti. Gratuluji k úspěšnému předávání morálních hodnot a prohlubování totálního dna. Očekávám, že trend debilizace lidstva se bude díky lidem jako vy dál prohlubovat,“ napsal jeden uživatel YouTube do komentářů pod videoklip. „Před tímto videem jsem nebyl schopen chodit, ale toto video mi dodalo energii a sílu zvednout se a skočit z okna,“ napsal další.

Kafuu si však s Wildem zřejmě z negativní zpětné vazby vrásky nedělají. Sám Wild ve videu youtubera Radyho videoklip popisuje jako bizarní a s nadsázkou, má být recesí. Tak to z části vnínají i odborníci. „Na jedné straně vnímám, že je to poněkud nepřípadné a že to sexualizování dětských témat není v pořádku. Na druhé straně máme volnost projevu a jestli to té slečně připadá v pořádku, tak trestné to není,“ vyjádřil se pro antiyoutuber.cz k videoklipu soudní znalec, psychiatr a sexuolog Ondřej Trojan.

Anna Hamannová alias Kafuu

Videoklip může mít zároveň ale i pozitivní vliv. „Z odborného hlediska to může nahrávat třeba nějakým fantaziím pedofilů, což je na druhé straně lepší, když si prožijí své parafilní touhy ve fantaziích než v reálném životě,“ říká Trojan. Vědci diskutují o tom, zda je sexualizování dětských témat, schopné zabránit případnému napadení dítěte pedofilem. Pedofil si totiž své choutky může uspokojit pouze ve fantazii, a ne v reálném životě.

„Samozřejmě sledování sexuálních témat u dospívajících je problém, jelikož nedokážou rozlišit realitu od toho co se jim v nějaké té pseudorealitě nabízí. Může jim to poté komplikovat navazování vztahů,“ popisuje Trojan případné psychické dopady a následky na psychiku mladistvých a dětí.

Na Kafuu nový song natočil reakci i youtuber Vidrail. „Tento song je reálným úkazem toho, že Bůh není a lidé jsou schopní udělat cokoliv,“ říká Vidrail o songu. „Frank Wild na mě nepůsobí jako někdo, kdo je schopný prodat track se svojí personou bez Kafuu,“ Vidrail dodává.