Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Kai Cenat | foto: Twitter.comAntiyoutuber.cz

Nejsledovanější streamer Kai Cenat: Twitch ho zablokoval, po návratu jeho kariéra nabrala obrátky

Americký streamer Kai Cenat je všude – na TikToku, YouTube, Twitchi, či Instagramu. Videa s ním trendují a každý s ním chce spolupracovat. Cenat se stal nejodebíranějším streamerem roku 2022. Na začátku letošního roku přitom od Twitche dostal ban.
  16:23

Kdo je nejpopulárnějším a nejsledovanějším streamerem letošního roku roku? Americký streamer Kai Cenat. V roce 2022 zaznamenal obrovský nárůst fanoušků a sledovanosti. S více jak třemi miliony sledujícími jak na Twitchi, tak na YouTube je za rok 2022 nejvíce odebíraný streamer.

Kai Cenat je mnohými považován za jednu z nejrychleji rostoucích osobností ve světě streamování. Od začátku své kariéry na Twitchi v roce 2021 nashromáždil více než 3,2 milionu sledujících a stal se tak nejvíce odebíraným streamerem na platformě Twitch. Na nedávném předávání cen „Streamy awards“ vyhrál Cenat hlavní cenu Streamer roku.

Jaká je jeho životní story? K streamování neměl cestu jasnou od mala. Narodil se v roce 2001 v New Yorku a od malička chtěl být slavným tanečníkem. Má mladšího a staršího bratra a dvojče sestru. S natáčením videí začal v roce 2018, tehdy jako mnozí ostatní nahrával předtáčená videa na YouTube. Šlo převážně o tehdy populární pranky a challenge. Svoji tvorbu zveřejňoval také na Instagramu a Facebooku. Jeho kariéra se rozjela rychle a to tak, že o rok později odešel z vysoké školy, aby se mohl naplno věnovat své kariéře.

Později začal i streamovat, soustředil se hlavně na streamy ze hry FIFA. V roce 2020 si ho všiml streamer Fanum a pozval ho do skupiny „Any Means Possible (AMP)“. Skupina AMP je známá pro své challenge, pranky, ale i herní streamy. Přestěhoval se s nimi společně do jednoho domu v Atlantě, kde žije dodnes.

Cenat byl několikrát zablokován správci platformy Twitch. Při jeho třetím banu byl zablokován na třicet dní za údajnou rasistickou poznámku. Při návratu na platformu v dubnu tohoto roku zaznamenal největší nárůst popularity za celou svoji kariéru. Jeho zábavné streamy, zahrnující členy AMP, či jiné příležitostné hosty a celebrity, ho posunuli k velikému úspěchu.

S více než osmdesáti tisíci předplatiteli překonal v září streamera xQc v titulu nejvíce odebíraného streamera na platformě. Jeho růst pokračoval i v říjnu, kdy jeho počet předplatitelů poprvé překonal sto tisíc.