Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Matouš Kaluba na Clash of the Stars | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Matouš Kaluba pracuje na novém songu s Králem Berouna. Chce být jako Karel Gott

Matouš Kaluba se už v minulosti nechal slyšet, že je velkým milovníkem umění. Maluje a dělá hudbu. Nyní pro Antiyoutuber.cz oznámil, že pracuje na novém songu s Králem Berouna. Ten je však momentálně prý nezvěstný. Do budoucna by si přál jezdit na turné a pořádat vyprodané koncerty. Je prý obdobou Karla Gotta.
  15:25

Matouš Kaluba je známý hlavně díky jeho účasti v zápasnické organizaci Clash of the Stars a jeho výlevům v ní. Co tedy tento podivín dělá, když se nesnaží zmlátit Max Greena v kleci? Miluje umění a hudbu. Maluje a své obrazy následně prodává. Už od dětství je jeho velkým idolem Karel Gott. Zřejmě díky němu se rozhodl dát se také na hudební kariéru. Považuje se totiž za jeho obdobu. Pracuje tak na autorské hudbě, přičemž by měl zřejmě brzy vyjít jeho nový singl s Králem z Berouna. Na Instagramu zveřejnil krátkou ukázku.

Tak dnešní jednání se celkem vydařilo, v politickém duchu jsem rozvedl do široka jednání s panem Babišem....

20. prosince 2021 v 9:30, příspěvek archivován: 20. dubna 2023 v 12:46

Kaluba je velice záhadná osoba. Mnohé by zřejmě zajímalo, co ho živí. Dle jeho slov toho je hodně. „Živím se hudbou, kulturou, vědou, humanitními vědami a vlastně i tím malováním. Do toho ještě učím německý jazyk z domova,“ říká pro Antiyoutuber.cz Kaluba. K tomu všemu pobírá ještě invalidní důchod. Kaluba je vcelku otevřený v tom, kolik si vydělává. Obrazy je schopný prodat za zhruba tři tisíce korun. Za online hodiny němčiny si prý bere dvě stě korun na hodinu a z invalidního důchodu prý pobírá téměř sedmnáct tisíc korun měsíčně. „Hudba mi vydělává jenom, když bych měl jít na nějaký koncert, nebo zpívat někde před lidmi. Takhle samostatně z YouTube mi to obecně nevydělává,“ říká Kaluba.

Momentálně se tedy jedná zřejmě pouze o menší finanční částky v delším časovém rozestupu, které si je Kaluba z hudby schopný vydělat. Do budoucna by si však přál stát se hudebním umělce, co bude vyprodávat své koncerty. „Já si myslím, že jsem takový druhý Karel Gott. Říká mi to dost lidí,“ nestydí se Kaluba říct, že si myslí, že má svými kvalitami a schopnostmi blízko ke Gottovi.

30. srpna 2021 v 8:46, příspěvek archivován: 20. dubna 2023 v 12:48

Ačkoliv se s kvalitou jeho obrazů moc nevychloubá, považuje se za dobrého hudebníka. „Vidí, že jsem profesionál. Samozřejmě hudební studia o mě stojí, protože ví, že s tím hlasem umím pracovat. Včera když jsme zrovna zpívali, tak ten chlap mi říkal, vy to umíte líp, než kdokoliv jiný,“ tvrdí se Kaluba, že má dle zaměstnance studia dobrý a zvláštní hlas. Většinu songů, které Kaluba zatím vydal, či na nich pracuje, jsou zatím prý pouze covery. Chtěl by však do budoucna vytvořit vlastní autorské album. „Do budoucna bude i album. Nevím jestli to stihnu v průběhu tohoto roku,“ říká Kaluba.

Nahrávání songu s Králem Berouna však dle slov Kaluby nebylo jednoduché. Do studia se totiž nedostavil. Má být totiž momentálně nezvěstný. „Král Berouna je momentálně nezvěstný. On tam má svoje intro. Já jsem musel dozpívat zbytek,“ říká Kaluba. Co se s ním tedy stalo? Kaluba si myslí, že se opil a ztratil. „Nikdo o něm nic neví. Bohužel ho nemohou najít ani jeho kolegové. Údajně se měl opít a někde způsobit nějakou výtržnost,“ doplňuje.

25. února 2023 v 13:59, příspěvek archivován: 20. dubna 2023 v 12:47

Nikdo tedy prý netuší, kde Král Berouna je a Kaluba má obavy, že půjde do vězení. V něm už totiž prý spoustu let strávil. „Takže asi pravděpodobné půjde zase za katr. Tam už byl koneckonců jednadvacet let,“ vyjadřuje Kaluba své obavy. Jednadvacet let však prý nestrávil ve vězení v kuse. „Bylo to třeba pět let. Pak ho pustili, on zase něco udělal, a tak ho zase zavřeli. No a když se to spočítá dohromady, tak to je těch jednadvacet let,“ říká Kaluba. Dle něj nešlo o žádné velké zločiny. Většinou mělo prý jít o krádeže.