Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Kanye West | foto: Twitter: @popbaseAntiyoutuber.cz

Kanye West sympatizuje s Hitlerem. Musk mu za to zrušil účet na Twitteru

Rapper Kanye West má za sebou několik náročných měsíců. V poslední době byl kritizován za jeho kontroverzní názory. V rozhovoru s konspiračním teoretikem Alexem Jonesem tvrdil, že miluje Adolfa Hitlera a následně na Twitter sdílel nacistickou svastiku s Davidovou hvězdou. Elon Musk mu následně účet na sociální síti zrušil.
  12:37

Rapper Ye, známý také jako Kanye West, nepřestává šokovat. Jeho názory a výroky zachází do stále větších extrémů, ač se vždy zdá, že už to ani není možné. Před více než měsícem se začaly množit informace, že s ním většina firem ukončila spolupráci, a to především kvůli jeho antisemitským výrokům. V nich se teď rozhodl pokračovat a mimo jiné zmínil, že Adolf Hitler udělal vlastně správné věci.

Rapper ve čtvrtek poskytl rozhovor Alexu Jonesovi, který je považovaný za jednoho z největších konspiračních teoretiků. On sám chtěl Westa několikrát očistit, protože antisemitské výroky podle něj nebyly tak radikální, jak americká média mnohdy tvrdí. „Nejste Hitler ani nacista, nezasloužíte si, aby o vás takhle mluvili,“ tvrdil Jones. Na to mu Ye odpověděl, že na nacistech i německém diktátorovi vidí i pozitivní věci. „Vymysleli dálnice a mikrofon,“ tvrdil rapper. Mikrofon byl však vynalezen dvanáct let před narozením Hitlera.

@everybodyhateseli_ @Kanyewestlover911 gonna have to work overtime now 😭😭 #fyp #foryou #kanyewest #kanye #ye #trending #elijahokingo ♬ New Home (Slowed) - Austin Farwell

„Existuje opravdu hodně věcí, které na Hitlerovi miluju,“ řekl Ye, který rozhovor absolvoval v černé kukle. Podle něj nacisté udělali spoustu správných věcí a všichni by je měli přestat hanit. Jones mu oponoval, že je podle něj Hitler stále špatný člověk. Později rapper také vyjádřil podporu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Po skončení rozhovoru West sdílel na svém twitterovém účtu nacistickou svastiku s Davidovou hvězdou, což v pátek dopoledne vedlo k pozastavení jeho profilu. To se stalo v minulosti už jednou kvůli zveřejňování podobných názorů. Po tom, co se novým majitelem sociální sítě stal Elon Musk, rapperův účet obnovil. Ve čtvrtek však potvrdil, že Westovy příspěvky podněcovaly k násilí a Ye zašel jednoduše až příliš daleko.

@weloveyoulilyeezy today has drained me #fyp #kanye #kanyewest ♬ original sound - lil yeezy

Rapper sám naznačil, že by sociální síť opustil dobrovolně. „Tohle si zapamatujte jako můj poslední tweet,“ napsal k fotce Muska bez trička, na kterého stříká hadice s vodou. Podnikatel příspěvek okomentoval, že je to v pořádku, svastika s Davidovou hvězdou však rozhodně v pořádku není.