Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kanye West | foto: Twitter: @popbaseAntiyoutuber.cz

Kanye West měl antisemitské řeči. Muzeum holokaustu ho pozvalo na návštěvu

Kanye West se v poslední době na sítích prezentoval řadou rasistických a antisemitských komentářů. Veřejnost ho odsoudila, zablokovali mu sociální sítě a Muzeum Holocaustu v Los Angeles ho pozvalo na návštěvu. Místní zaměstnanci by ho rádi poučili o událostech, které se děly za Druhé světové války.
  13:00

Rapper Kanye West, vystupující nyní pod pseudonymem Ye, se netají svými rasistickými a antisemitskými názory. Sdílel je na sociálních sítích, které mu byly zablokovány. Jeho postojů si všimlo i muzeum holokaustu v Los Angeles a pozvalo ho na návštěvu. Zaměstnanci mu chtějí rozšířit obzory a předat informace a zrůdnostech, které se odehrávaly právě za holokaustu.

„Na slovech záleží a slova mají své důsledky, Ye,“ začíná sdělení muzea. „Žádáme vás o návštěvu, abyste porozuměl, že slova mohou způsobit genocidu a násilí. Holokaust začal slovy, která způsobil různé stereotypy o názory o naší rase I náboženství. To vedlo k vraždě šesti milionů židů,“ pokračuje prohlášení.

Dále v něm stojí, že v muzeu je jejich úkolem připomínat osudy těch, kteří byli zavražděni, stejně tak vzdělávat lidi o holokaustu a všech bývalých i přítomných genocidách, včetně té, která byla spáchána v Turecku proti Arménům. Pracovníci muzea dodávají, že arménská genocida by se týkala i jeho dětí, jelikož jejich matka, Kim Kardashian, má arménský původ.

„Vaše slova mají milionový dosah a vy si můžete vybrat, jestli lidi budete podněcovat k rasismu a diskriminaci nebo je naopak inspirovat. Proto jsme připraveni vás kdykoliv přivítat v našem muzeu,“ zní konec oznámení.

Za antisemitské řeči byl poprvé Ye obviněn na Instagramu, když osočil rapera Diddyho z toho, že je „ovládán židy.“ Účet mu byl pár hodin na to zablokován, a tak se West přesunul na Twitter, kde se pustil do Marka Zuckerberga za to, že mu zablokoval Instagram. Twitter mu byl posléze také zablokován za antisemitské tweety.