Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Kanye West nyní vystupuje jako Ye. | foto: Twitter: @popbaseAntiyoutuber.cz

Kanye West má opět rád Židy. Prý ho k tomu přiměl film 21 Jump Street

Rapper Kanye West na svém Instagramu oznámil, že si opět získal lásku k Židům. Viděl totiž hrát ve filmu 21 Jump Street židovského herce Jonaha Hilla a byl tolik nadšený, že už vůči Židům necítí žádnou nenávist. Fanoušci se mu však vysmívají a kritizují ho.
  22:00

Hudebník Ye, známý spíše jako Kanye West, opět změnil svůj názor na Židy. Oznámil, že je zase miluje. Viděl totiž film 21 Jump Street, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí herec Jonah Hill, který je Žid. Novinku sdělil v příspěvku na Instagramu, který je v tuto chvíli jediným na jeho profilu.

„Sledování Jonaha Hilla v 21 Jump Street ze mě opět udělalo milovníka Židů. Nikdo by neměl z nenávisti vůči jednomu nebo dvěma lidem začít nenávidět miliony nevinných lidí. Žádný křesťan nemůže být označovaný za antisemitu, když ví, že Ježíš je Žid. Děkuji Jonahu Hille, miluji tě,“ napsal Kanye West ve svém příspěvku. V komentářích se dočkal spíše výsměchu než uznání. „Všichni si zase můžete nasadit jeho boty,“ vtipkoval jeden z uživatelů na Instagramu.

Watching Jonah Hill in 21 Jump street made me like Jewish people again

No one should take anger against one or two individuals and transform that into hatred towards millions of innocent people

No Christian can be labeled antisemite knowing Jesus is Jew

Thank you Jonah Hill I love you

25. března 2023 v 5:46, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 14:14

Uživatel totiž reagoval na to, že West měl svou vlastní kolekci bot Yeezy ve spolupráci se značkou Adidas. Ta s ním ovšem ukončila spolupráci poté, co West začal veřejně podporovat antisemitismus. Kvůli jeho antisemitským výrokům s ním ukončily spolupráci také značky Balenciaga a Gap. West navíc přiznal, že sympatizuje s Adolfem Hitlerem a nacisté podle něj udělali hodně dobrých věcí a lidé by je neměli tolik kritizovat. V minulosti také na svůj Twitter přidal fotku nacistické svastiky a Davidovy hvězdy. Kvůli tomu byl jeho účet zablokovaný. Elon Musk, současný majitel Twitteru, však později Westovi účet obnovil, ale West byl údajně rozhodnutý sám Twitter opustit. Jenže po pokračování jeho antisemitských výroků je jeho účet opět zablokovaný.

WANYE WEST

14. května 2022 v 12:16, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 14:16

V komentářích pod Westovým příspěvkem rappera lidé dále kritizují. Štve je totiž, že se West neomluvil za své předchozí výroky a pouze napsal spíše žertovný příspěvek o tom, že má Židy zase rád. Někteří také zpochybňují jeho mentální zdraví, protože mu stačilo zhlédnout jeden komediální film, aby přestal mít antisemitské názory. „Smutné je, že se Kanye nevzmůže na víc, než se omluvit tímhle stylem. Že mu oči otevře 21 Jump Street je opravdu směšné,“ komentoval Westovo oznámení jeden z uživatelů Instagramu.

West měl navíc před časem možnost navštívit muzeum holokaustu v Los Angeles, protože ho vedení oficiálně pozvalo na prohlídku. „Na slovech záleží a slova mají své důsledky, Ye. Žádáme vás o návštěvu, abyste porozuměl, že slova mohou způsobit genocidu a násilí. Holokaust začal slovy, která způsobila stereotypy a názory o naší rase i náboženství. To vedlo k vraždě šesti milionů Židů,“ stálo ve zprávě od muzea.

Words matter and words have consequences.

We invite Ye and the public to visit us at Holocaust Museum LA to understand just how words can incite horrific violence and genocides.

The Holocaust started with words that begat stereotypes, racial and religious tropes, and blaming others, leading to the murder of six million Jews.

At Holocaust Museum LA it is our mission to commemorate those who were murdered, educate on the Holocaust and all genocides, including the Armenian Genocide, and inspire a more dignified and humane world.

Words can incite or inspire. It’s your choice.

Link in bio.

11. října 2022 v 23:51, příspěvek archivován: 27. března 2023 v 14:54

V komentářích pod Westovým příspěvkem také někteří vyjadřují své díky herci Jonahu Hillovi, že podal natolik skvělý výkon, že dokázal zlomit Westovu nenávist vůči Židům. Také o tom opět vtipkují například tím stylem, že se v budoucnu bude učit o Hillovi, který svým hereckým výkonem z roku 2011 dokázal ukončit Westovu nenávist k Židům v roce 2023 a také tím zachránit hip hop. Jonah Hill ovšem nemá žádné sociální sítě a i když se k němu pravděpodobně zpráva o Westově příspěvku dostala, zatím se k ní nijak nevyjádřil. Příspěvek má už přes 3,2 milionů lajků.