Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Karel Diviš a Samuel Samake | foto: Pavel Dvořák/Tilen VajtProfimedia.cz

Kandidát na prezidenta Diviš tancuje na TikToku, doplňuje ho Samake. K smíchu, myslí si sledující

Neúspěšný kandidát na prezidenta Karel Diviš vydává na TikToku novou sérii videí. Jmenuje se Prezident Youtuber a ve videích ho doplňuje Samuel Samake. Mluví spolu o studiu, prezidentské volbě a nebo spolu tancují. Sledující videa nechápou, Diviš se jimi snaží připomenout prezidentskou kampaň.
  14:00

Prezidentská volba bylo téma, které v lednu rezonovalo nejen mezi uživateli sociálních sítí téměř nepřetržitě. Mimo jiné i proto se snažili kandidáti na prezidenta zaujmout potenciální voliče právě tam. Ač od té doby uplynulo bezmála pět měsíců, neúspěšní kandidáti se z politiky nestahují a ze sociálních sítí už vůbec ne.

Mezi ně patří také Karel Diviš, který teď na TikToku tvoří sérii videí Prezident Youtuber. Ve videích nevystupuje sám, přizval si do nich kontroverzního influencera Samuela Samake. „Čau Karle, jak to jde? A jak vůbec vzpomínáš na svou kandidaturu na prezidenta,“ ptá se Samake. „Kamkoli se podívám, všechno mi ji připomíná,“ odpovídá Diviš a následuje několik nepřímých narážek na jeho protikandidáty.

V dalším videu se Diviš ptá, jak má uspět na TikToku a podle Samakeho stačí být kontroverzní a příležitostně natočit nějaký taneček, což spolu následně také vyzkouší. „Co tě nejvíce štvalo na škole,“ ptá se Samake dál. Diviš odpovídá, že mu nejvíce vadilo, že se museli moc učit. Poměrně kontroverzní škola U2B, která také často bývá označovaná jako škola pro influencery a kde také Samake studuje, má prý jiný přístup ke studiu. Podle dvojice je jen otázkou času, než se nový způsob výuky dostane i do dalších škol.

Vzpomínka na prezidentské volby - 4. díl - show must go on - Eurovolby2024

18. června 2023 v 19:57, příspěvek archivován: 21. června 2023 v 12:15

Video má čtyři části, evidentně bylo však natočené v jednu chvíli a do více částí ho jenom sestříhali. Samake s Divišem vedou celou dobu poměrně bizarní a nicneříkající konverzaci a zpracování videí je také podle mnohých přinejmenším nešťastné. „Tohle je fakt špatný vtip,“ píše jeden z komentujících. „Proč jste zvolili tenhle způsob videí opravdu nechápu,“ myslí si další.

Jiní si utahují z toho, že Diviš klidně být youtuber může, na prezidenta to už podruhé zkoušet nemá. To podle jeho slov však v plánu nemá. „Tuhle sérii videí jsme vytvořili jenom jako připomenutí prezidentské kampaně,“ vysvětluje Diviš pro redakci Antiyoutuber.cz a dodává, že se chystá příští rok kandidovat do Evropského parlamentu. „Včera jsem se zapojil poprvé do petiční akce, tak proto jsme s těmi videi přišli teď,“ doplňuje.

Vzpomínka na prezidentské volby - 3. díl - Škola základ života.

16. června 2023 v 7:35, příspěvek archivován: 21. června 2023 v 12:17

Nejen, že uživatelé sociálních sítí nechápou, proč taková videa Diviš natáčí, nedává jim také smysl, proč si do nich pozval Samakeho. „To sis teda vybral zvláštního účastníka ve videu,“ komentuje jeden z nich. Podle Diviše je však odpověď jednoduchá. „Se Samem jsme se dohodli, že natočíme nějaké vtipné video. Nic víc za tím není,“ vysvětluje.

Témata: Samuel Samake