Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Karel „Kovy“ Kovář a Miroslav Romaniv se zasnoubili | foto: instagram.com/kovy_gameballcz

Od coming outu v knize až k zásnubám. Kovy a jeho partner Miroslav Romaniv se budou brát

Karel „Kovy“ Kovář na Instagramu oznámil zásnuby s partnerem Miroslavem Romanivem. Pár tvoří už více než tři roky a seznámili se na focení, kde Romaniv dohlížel na styling. Kovář udělal veřejný coming out v roce 2017. Se svou orientací se fanouškům svěřil v knize.
  14:29

Karel „Kovy“ Kovář patří mezi nejúspěšnější a nejznámější české influencery a youtubery. Včera oslavil sedmadvacáté narozeniny a fanoušky dnes překvapil nečekanou novinou. S partnerem Miroslavem Romanivem se budou brát.

„Myšlenkami stále tam, kde jsem řekl ano společnému životu s Mírou,“ napsal Kovář k novému příspěvku na Instagramu. Fanouškům ukázal i prstýnek. Pod příspěvkem se okamžitě začaly radostné reakce. Dvojici pogratulovala například Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol, Martin Carev nebo Anna Geislerová.

Kovář a Romaniv tvoří pár už od roku 2019. Seznámili se na focení, u kterého dohlížel Romaniv na styling. Mělo jít o focení Karla Gotta, který však zemřel a tak si místo něj vybrali Kováře. Tehdy se fotilo v jeho rodných Pardubicích a jednoduše mezi nimi přeskočila jiskra.

myšlenkami stále tam, kde jsem řekl ano společnému životu s Mírou

12. září 2023 v 13:32, příspěvek archivován: 12. září 2023 v 13:50

Kovář je jedním z prvních českých influencerů, kteří veřejně začali mluvit o své orientaci. V roce 2017 vydával knihu s názvem Ovšem a věnoval svému coming outu jednu kapitolu, ve které psal o první zkušenosti z muži. Po tom, co si knihu fanoušci přečetli, se rozhodl natočit i video na YouTube.

Začínal sice jako youtuber, který natáčel vtipná videa nebo parodie, jeho tvorba se postupem času poměrně dramaticky zlepšila. Rozebíral i různá složitá témata a snažil se mladé generaci například pomoct se zorientovat nejen v tuzemské politické situaci. Napsal dvě knihy, moderoval charitativní akci Světlo pro Světlušku a v roce 2019 si vytančil společně s Veronikou Liškovou čtvrté místo v soutěži StarDance. Byl také nominovaný na státní vyznamenání, nakonec ho však nedostal.