Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Karel „Twisten“ Ašenbrener spáchal sebevraždu | foto: instagram.com

Byl nadějí českého esportu, bohužel zemřel. Ašenbrener se dlouho potýkal s depresemi

Zemřel jeden z nejlepších českých hráčů esportu. Teprve devatenáctiletý Karel „Twisten“ Ašenbrener se už dlouho potýkal s depresemi, sebepoškozoval se a nakonec se rozhodl spáchat sebevraždu. Informovala o tom esportová organizace Team Vitality. Lidé vyjadřují svou soustrast a apelují na ostatní, aby své problémy řešili s odborníky.
  16:57

V mladém věku zemřel talentovaný hráč Karel „Twisten“ Ašenbrener, který se věnoval esportu. Zpráva o úmrtí teprve devatenáctiletého mladíka se objevila na profilech esportové organizace Team Vitality, ve které Ašenbrener hrál. Ašenbrener se totiž už dlouho potýkal s psychickými problémy a ty bohužel pravděpodobně nakonec způsobily, že se sám rozhodl odejít z tohoto světa. Ašenbrener měl přitom v esportu obrovský potenciál a čekala ho zářná budoucnost. Psychické problémy ale nakonec byly silnější než vidina možného úspěchu, a tak se Ašenbrener rozhodl ukončit svůj život.

Ašenbrener už před časem přiznal, že s psychickými problémy zápasí. Na své fanoušky apeloval, aby se se svými problémy svěřili rodině a přátelům. Jemu samotnému prý velmi pomohla rodina, především jeho nejstarší bratr a otec a velmi si za to své rodiny vážil. Mysl ale občas bývá záhadná a nevyzpytatelná. Tak to bohužel bylo také v případě Ašenbrenera, který se rozhodl, že už nechce být součástí tohoto světa. Ještě předtím se ale se všemi rozloučil velmi smutným tweetem. „Dobrou noc,“ stálo v jeho posledním příspěvku na Twitteru.

Později se objevil příspěvek na profilu organizace Team Vitality, který oznámil, že Ašenbrener zemřel. „Dnes jsme se probudili s tou nejhorší možnou zprávou. Ztratili jsme našeho spoluhráče, přítele a bratra Karla. Slovy nelze popsat, jak se nyní cítíme. Byl velkým talentem s velkými ambicemi stát se tím nejlepším,“ stálo v příspěvku Team Vitality. Organizace také odkazuje na odbornou pomoc při psychických problémech, protože je má spousta lidí, ale zároveň se o nich bojí mluvit.

„Duševní zdraví je i nadále nesmírně důležité téma pro každého v esportu i v životě. Pokud máte potíže, prosím najděte si někoho, s kým si o nich promluvíte, nikdy není pozdě,“️ naléhá na všechny uživatele sociálních sítí Team Vitality. Ačkoliv Ašenbrenera na Twitteru sledovalo pouhých 17,6 tisíc uživatelů, jeho poslední příspěvek, ve kterém se se všemi veřejně loučí, má přes 5,6 milionu zobrazení a lidé se s ním v komentářích loučí. Pro všechny je to samozřejmě obrovská tragédie a velmi smutné také je, že Ašenbrener měl ještě celý život před sebou.

Už v minulosti Ašenbrener přiznal, že deprese, kterými dlouho trpěl, byly natolik silné, že se kvůli nim sebepoškozoval a musel se dokonce léčit v psychiatrické léčebně. To mu velmi pomohlo a mohl se tak opět vrátit k profesionálnímu hraní počítačových her. Bohužel ho ale deprese opět dohnaly a to v takové míře, že si vzal život.

Zpráva o jeho úmrtí obletěla celý svět a loučí se s ním lidé ze všech možných zemí. „Vidět, jak ho jeho problémy postupně dostávají, bylo srdcervoucí. Je velmi smutné, že jsme ztratili další mladou a krásnou duši tímhle způsobem. Upřímnou soustrast jeho přátelům a rodině,“ píše jeden z uživatelů Instagramu pod poslední Ašenbrenerův příspěvek. Spousta lidí ale také nabádá ostatní k tomu, aby své problémy opravdu řešili dřív, než už bude pozdě.

„Sebevražda není řešení, nikdy na to nezapomínejte. Vyhledejte potřebnou pomoc a podporu, kterou si zasloužíte. Jsme tu pro to, abychom vás podpořili,“ nabádají lidé na sociálních sítích. Někdy je ovšem těžké přiznat si, že člověk trpí psychickými problémy. A i když vyhledá odbornou pomoc, špatné myšlenky jsou občas silnější než slova útěchy. Ačkoliv si někteří lidé myslí, že sebevraždou vše vyřeší, je vždy jistá pouze jedna věc. Velmi tím ublíží své rodině a také kamarádům, kterým na nich záleží.