Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Patrik Kincl a Karlos Vémola už se spolu před lety utkali. | foto: Profimedia.cz

Mezi Vémolou a Kinclem to přiostřuje. Vyhraju, tvrdí o sobě oba zápasníci

Nálada mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem se přiostřuje. Zápasit sice mají až v květnu, přes média si ale neustále vysílají nejrůznější vzkazy. Ani jeden z nich zároveň nepochybuje, že vyhraje. K tomu všemu se doopravdy budou soudit.
  12:08

Karlos Vémola se po dlouhé pauze vrací k zápasení. S blížícím se zápasem mezi ním a Patrikem Kinclem přibývá i trashtalku mezi oběma zápasníky. Oba se při rozhovorech snaží rozhodit psychiku toho druhého.

Zápas je přitom na programu v pražské O2 aréně až v květnu, takže se urážek a popichování z obou stran objeví ještě nejspíš dost. Mezi oběma muži je mnoho zlé krve nejen kvůli zápasení, ale i v osobnímu životu. Kincl si navíc myslí, že k odvetě vůbec nedojde, možná i kvůli zápasu v Liberci, kde bude Vémola zápasit a který se bude konat jenom měsíc před jejich střetem. Vémola je ovšem přesvědčený, že se jejich zápas konat bude a je připravený Kincla porazit. Navíc nemá důvod se Kincla bát, protože ví, že už ho jednou dokázal porazit, takže je to pro něj jenom další dobře zaplacený zápas.

Vémola má letos navíc v plánu pro něj daleko důležitější zápasy. Chce se například utkat s německým „terminátorem“ Stephanem Putzem, nebo také porazit v odvetném zápase Atillu Vegha. Kincl je pro něj prý naprosto nezajímavý zápasník, kterého nechce řešit.

Z kritiky, že bude zápasit měsíc před Kinclem i s někým jiným, si Vémola zřejmě nic nedělá. „Chápu, že dnešní fanoušci nedokážou pochopit můj krok, který jsem udělal tím, že chci zápasit v Liberci, ale lidi kteří mě znají a sledují ten sport delší dobu tak vidí, že to rozhodně není poprvé, co jsem tohle udělal. Nejvíc si to asi lidé pamatují před zápasem s Petrem Ondrušem. Byl jsem po těžkém zranění a to se těžko nastupuje do těžkého zápasu. Před Ondrušem jsem si dal tři týdny předem zápas v Liberci, abych zjistil, jestli na to mám. A teď dělám v podstatě to samé,“ vysvětlil Vémola v rozhovoru pro Deník Sport.

Podle Kincla je ovšem celý rozehřívací zápas jeden velký nesmysl a Vémola prý velmi riskuje. Je dle Kincla natolik zkušeným zápasník, že nepotřebuje žádný zkušební zápas. Navíc prý Vémolův zvolený soupeř nemá šanci zvítězit a bude to jeho poprava. „Nemám pro to pochopení. Karel má za sebou dvakrát více zkušeností a ví, co ho bude čekat. Má jednotný styl, nepřizpůsobuje ho soupeřům a prostě proto nemám pochopení. Já taky budu taky nastupovat po delším čase, taky po zranění a jdu rovnou do odvety,“ vyjádřil se k Vémolovi Kincl. Kdyby prý Vémola dubnový zápas prohrál, což se podle Kincla absolutně nemůže stát, stále by pro něj odveta měla smysl. Chce totiž po čtyřletém čekání celou tuto kapitolu uzavřít.

Kincl se zároveň znovu vyjádřil k trestnímu oznámení, které na Vémolu podal. Ten totiž údajně veřejně sdělil, že ho Kincl udal policii a ochráncům zvířat a na základě toho u něj policie udělala domovní prohlídku. Kincl však toto tvrzení popřel a rozhodl se řešit spor soudně. Vémola prý dostal předžalobní výzvu a měl možnost se omluvit. To ovšem neudělal, takže spor mezi nimi nakonec opravdu skončí u soudu. Kinclovi nápad se soudem vnukla především kauza, kdy měl Vémola údajný poměr s pornoherečkou Hanou Džurbanovou, vystupující pod uměleckým jménem Rika Fane. Vémola totiž prohlásil, že na ni podá trestní oznámení.

„Když někdo zveřejní pravdu a člověk na něj může podat trestní oznámení, tak proč já bych to neřešil touhle formou, když mi volá reportérka s tím, že jsem měl Karla udat za nějaký jeho aktivity. Už se to dostalo mimo ten sport. Na ulici mě zastavují lidi, sousedi a ptají se mě na to, jestli jsem ho opravdu udal. To bylo pro mě už dost nepříjemné,“ reagoval na otázku ohledně sporu Kincl.

Jejich střet v kleci tak bude zřejmě velmi osobní. Kincl je přesvědčený, že se od prvního zápasu s Vémolou posunul hodně dopředu a že vyhraje. Jenže o své výhře nepochybuje ani Vémola. Kincl se podle něj sice posunul, on ovšem za tu dobu také a nemá šanci Vémolu porazit. „Já Kincla nepodceňuju. Jsem stoprocentně přesvědčený o tom, že ho porazím. Udělám pro to možný i nemožný. Trénuju přípravu. Já ho tam jdu porazit,“ vysvětlil Vémola.