Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Rapper Karlo. | foto: instagram.com/karlojetomeno

Rapper Karlo poslal vzkaz z vězení. Má covid a připravuje hudební projekty

Slovenský rapper Karlo už nějaký čas není aktivní. Nedal si však pauzu dobrovolně, momentálně je na sedm let ve vězení za držení drog. Fanouškům se teď po dlouhé době poprvé ozval. Instagram mu bude prý spravovat admin. Čas ve vězení se prý snaží využívat smysluplně. Cvičí, píše a dokonce vydá i nové projekty.
  10:34

Jsou to už téměř dva měsíce, co padl verdikt nad slovenským rapperem a členem českého labelu Milion Plus, Karlem. Karlo, vlastním jménem Juraj Čaba, si musí odsedět sedm let ve slovenském vězení za držení drog.

Ke všemu došlo letos v březnu, kdy byly ve vlaku na cestě z Česka na Slovensko při policejní kontrole zadrženy dvě osoby, které ve vlaku převážely drogy. Jednou z nich byl právě rapper Karlo. V cestovním kufru převážel 1,5 kilogramu marihuany a 150 gramů kokainu.

Původně mu hrozil vyšší trest, dokonce až patnáct let. U soudu však Karlo přiznal svou vinu a požádal o nejnižší možný trest. Nakonec ho okresní soud odsoudil na sedm let.

Z vězení by od Karla logicky moc zpráv a novinek přicházet nemělo, poprvé však fanoušky rappera, ale i celého labelu z Pardubic, překvapil track na mixtapu Yzomandiase a DJe Nobodylistena z edice J.Eden s podnázvem #freekarlo edition. Právě Karlo se poměrně překvapivě v jednom z tracků objevuje. Kto by to bol povedal má sice jen devětadvacet sekund, ale ohlas vzbudil veliký. Je to freestyle, ve kterém Karlo do telefonu rapuje o své aktuální situaci.

Teď se Karlo ozval znovu. „Ahoj, protože tu ještě nějakou dobu budu, bude můj účet odteď spravovat admin,“ začíná příspěvek, který se objevil na Karlově Instagramu. V příspěvku děkuje všem, kdo ho podporují, například své ženě, rodině, Milionu Plus, ale i fanouškům. „Momentálně jsem v karanténě, protože mám covid, ale jinak jsou mé dny pořád stejné,“ pokračuje. Prý hodně čte, cvičí, poslouchá hudbu, ale i píše. „Sem tam se vám tady takto zprostředkovaně ozvu. Mám přichystané i projekty, které budou postupně vycházet navzdory tomu, že jsem tu,“ dodává.

Za pouhých čtrnáct hodin se pod fotkou objevilo před patnáct stovek komentářů, které jsou v drtivé většině podpůrné. Fanoušci Karlovi posílají sílu, většinu komentářů doplňuje hashtag #freekarlo.