Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Slovenský rapper Karlo byl odsouzen na 7 let vězení | foto: instagram.com/karlojetomeno

Slovenský rapper Karlo byl odsouzen. Za držení drog má jít do vězení na 7 let

Slovenský rapper Karlo byl kvůli držení drog od března letošního roku ne vyšetřovací vazbě. Internet plnily spekulace o tom, kdy se dostane z vězení. Označení #freekarlo se objevovalo všude. Teď byl odsouzen na sedm let odnětí svobody.
  16:50

Slovenský rapper Karlo, vlastním jménem Juraj Čaba, je v poslední době jedním z nejprobíranějších interpretů na sociálních sítích. Není to ale díky jeho hudbě. V březnu letošního roku byl zadržen policií za držení drog. Do poloviny září byl ve vyšetřovací vazbě a fanoušci spekulovali, kolik let ve vězení mu hrozí. Nakonec dostal sedm let.

Letos v březnu byly ve vlaku na cestě z Česka na Slovensko při policejní kontrole zadrženy dvě osoby, které ve vlaku převážely drogy. Jednou z nich byl právě rapper Karlo. V cestovním kufru převážel 1,5 kilogramu marihuany a 150 gramů kokainu.

Od té doby byl ve vyšetřovací vazbě. Sociální sítě téměř okamžitě zaplnily příspěvky s označením #freekarlo, které odkazovaly na jeho propuštění, které si fanoušci přáli. Pravidelně jeho jméno zmiňovali i jiní hudebníci a to především členové labelu Milion+, kterého je Karlo součástí už mnoho let.

Rapper Yzomandias a DJ Nobodylisten nedávno vydalI poslední z trilogie mixtapeů z editce J.Eden, tento nese podnázev #freekarlo edition. Sám Karlo se na na jednom z tracků poměrně překvapivě objevuje. Kto by to bol povedal má sice jen devětadvacet sekund, ale ohlas vzbudil veliký. Je to freestyle, ve kterém do telefonu rapuje o své aktuální situaci.

V posledních měsících se nejčastěji mluvilo o tom, že mu v případě prokázání viny hrozí deset až patnáct let. Ve středu byl odsouzen okresním soudem na sedm let odnětí svobody. U soudu Karlo přiznal svou vinu a požádal o nejnižší možný trest. Veřejný žalobce se proti rozhodnutí odvolal, žádal o rok a půl delší trest. Fanoušci jsou rádi, že nebyl odsouzen na delší dobu a věří, že by se na svobodu mohl dostat dříve.